Kuru saçlar mat ve sağlıksız görünür. Kuru saçlar için bakım önerileri makalemizde yıpranmış, nemini kaybetmiş saçlarınızı tekrar eski sağlığınıza kavuşturmak için
önemli ipuçları veriyoruz. Kuru saçlar için doğal bakım yapabilir veya derinlemesine nemlendiren ürünleri kullanabilirsiniz.

kuru_saclar_icin_bakim (1)Saç şekillendiricilerden uzak durun. Bu ürünler saçlarınızın nemini alıp, kurutur, çabuk kırılmalarına ve dökülmelerine yol açar.
Saç maşalarından vazgeçemiyorsanız, iyonizer olanları veya buharlı olanları tercih edin, bu tip saç düzleştiriciler diğerlerine göre daha az zararlıdır.

kuru_saclar_icin_bakim (10)

Yarım saat veya daha fazla güneşte kalacaksanız başınıza eşarp takın veya şemsiye kullanın.

Kuru Saçlar İçin Muz Maskesi Tarifi Tıklayınız

 

kuru_saclar_icin_bakim (2)Saçınızı ılık veya soğuk su ile yıkayın. Çok sıcak su saçın kurumasına neden olur.
Soğun su saçı nemlendirir, ekstra parlaklık kazandırır.

kuru_saclar_icin_bakim (3)4-6 damla lavanta yağı, sandal ağacı yağı ve defne yağı ile 170 gram keten tohumu yağını güzelce karıştırın.

kuru_saclar_icin_bakim (4)Bu karışımı biraz ısıtıp, saç dipleri hariç tüm saçınıza uygulayın.

kuru_saclar_icin_bakim (5)Saçınızı havluyla sarın veya streç film, saç bonesi kullanın, 15-20 dakika sonra saçınızı yıkayıp durulayın. Bu formülü ayda bir kez uygulayın.

kuru_saclar_icin_bakim (6)

kuru_saclar_icin_bakim (7)Beslenme şekli sağlıklı saçlar için önemlidir. Haftada en az 3-5 kez yeşillik, balık, ceviz vb omega 3 kaynaklarından tüketin.

kuru_saclar_icin_bakim (8)Yemeklerinizde kanola yağı veya keten tohumu yağı tercih edin.
Her iki yağda saçları güçlendiren omega 3 yağ asitlerinden bolca bulunur.

kuru_saclar_icin_bakim (9)Saçların kısa sürede uzamasını sağlamak için vücut sağlığınız için Omega 3 ve biotin tabletleri, doktorunuza danışarak hap olarak alabilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.