Öncelikle maskeyi nasıl hazırladığımı anlatmak istiyorum, sonrasında uygulama kısmına geçeceğim… Bir paket yaş mayayı; derin bir kaba aldım ve içine 1 yemek kaşığı toz şeker, 5 yemek kaşığı ılık süt ekledim. Mayanın erimesi için iyice karıştırdım ve kabı kalorifer peteğinin üstüne koyup sıcakla beraber kabarması için 15 dakika kadar beklettim ve mayalı saç maskem hazır oldu.

Aynanın karşısına geçip saçlarımı taradım ve önce saç diplerime sonra da saç uçlarıma mayalı maskeyi masaj yaparak sürdüm. Maskenin her tarafa eşit dağılması için geniş dişli bir tarakla taradım. Maskenin etkisini artırmak için saçlarımı streç filmle sardım. Yaklaşık 30 dakika boyunca maskeyi beklettim.

Bekleme süresi sona erdiğinde banyoya girip saçlarımı önce ılık suyla duruladım sonra her zamanki şampuanımla yıkadım. Banyodan çıktıktan sonra tarağımın üzerindeki saç tellerini temizledim ki maya maskesinin gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmüş olayım.

Yaş maya maskesinin sonuçları şöyle; saçlarımı taradıktan sonra tarağa baktım en fazla 10 tel saç vardı yani saç dökülmesini durdurdu! Saçlarım daha parlak görünüyordu ve hacimli elbette ve yumuşacık olduğunu da söylemeliyim.

Maliyeti 3 lira bile olmayan bu ekonomik etkili saç bakım maskesini herkese tavsiye ediyorum!