Saç mezoterapisi yaptırmak, saç dökülmelerini durdurarak ve saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar. Saçların ihtiyaç duyduğu mineral, aminoasit ve vitamin karışımlarının saç derisine enjekte edilerek gerçekleşen bir yöntem olan mezoterapisi ince uçlu iğneler ile saçlara uygulanmaktadır. Saç köklerini besleyen bu yöntemin uygulandığı saçlarda daha parlak ve canlı bir görünüm olmaktadır. Saç mezoterapisi öncesi ve sonrasında uygulamayı yaptıranların yorumları genel olarak iyi anlamda ve olumlu olmaktadır.

Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar? Saçlara Sağladığı Faydalar Nelerdir? | 1

Saç Mezoterapisinin Saçlara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Saç mezoterapisinin saçlara olan faydaları oldukça fazladır. Özellikle kadınlar için uygun olan yöntemin uygulandığı saçlara faydalarını şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Saçların ömrünü uzatan etkisi vardır ve saç tellerinin kalınlaştırır.
  • Saç dökülmesine etkili olur ve saçlarda olan dökülmeleri önemli oranda azaltır.
  • Saçlarda olan kepeklerin yok edilmesinde etkisi vardır.
  • Saçların ömrünü uzatır ve saç renginin uzun süre korunmasında etkili olur.
  • Saçların daha hacimli ve hafif olmasını sağlar.

Hamile ve emziren kadınlar, kanser hastaları, immünolojik hastalıkları olanlar, şeker hastaları, kan sulandırıcı tedavi gören kişilere mezoterapisi yapılması uygun görülmemektedir. Uygulamanın kaç seans süreceğinin belirlenmesi için uygulama öncesinde saç analizleri yapılmakta ve saçın durumuna göre kaç seans sürüleceği belirlenmektedir. Saçın durumuna göre 40 dakika süren seanslar, haftada 1 kez veya 2 kez uygulanmaktadır. Saç mezoterapisi fiyatları 2018 yılında yapılan işleme göre değişiklik göstermektedir.

Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar? Saçlara Sağladığı Faydalar Nelerdir? | 2

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanabilir?

Saç mezoterapisi gerek kadınlar gerekse erkeklerde saç dökülmesini engelleyen ve kellik tedavisinde kullanılan bir yöntem olmaktadır. Her yaş gurubunda olan kişiler için uygulanabilen yöntemin yan etkisi bulunmaz. Uygulama esnasında ağrı hissedilmeyen saç mezoterapisi yöntemi küçük yaşlardaki kişiler dahil olmak üzere her yaş gurubunda bulunan kişilere güven ile uygulanabilir.

İlgili konular;

Saç Mezoterapisi Yaptıranlar Tıklayın !

Saç Dökülmesine 10 Doğal Çare Tıklayın !

Saç dökülmeleri prp uygulanması Tıklayın !