Karbonatlı sivilce maskesi aknelerden, genişlemiş gözeneklerden ve sivilce izlerinden kurtulmanın en etkili yoludur. Sivilce ve sivilce izleri için karbonat maskesi uygulandıktan sonra cilde parlak ve sağlıklı bir görünümde kazandırır. Yalnız şayet cildiniz hassassa sivilce geçiren etkili maske tariflerinden ilk kür sizin için uygun değildir. 2. kür olan ballı karbonatlı sivilce maskesi hassas ciltler için en uygunudur.
Bu tariflerden en etkili olan 3. kürdür çünkü karbonatı direk kullanmış oluyoruz.
Maskeleri uygulamak için yüzünüzü yıkayıp temizleyin, yüzünüzde aknelere ve akne izlerine maskeyi sürüp 5 dakika bekleyip, yüzünüzü yıkayın, kurulayıp, nemlendiricinizi sürün.
Buna günde bir kez akneler geçene kadar devam edin.
Karbonatın taze olmasına dikkat edin, şayet maskeyi sürdüğünüzde yüzün aşırı tepki verip yanma, hissederseniz hemen yüzünüzü suyla yıkayın. Size 3 tarif sunuyoruz, dilediğinizi uygulayabilirsiniz.

Aknelerden muzdarip olanlar için sivilce geçiren etkili maske tarifini yayınladık.

Malzemeler
Karbonat
Limon
Bal

sivilce için karbonat maskesi

sivilce için karbonat maskesi

1. Yol
Biraz karbonata bir kaç damla limon suyu ekleyin, köpük köpük olunca içine bal ekleyip macun kıvamına getirin.

sivilce geçiren maske

sivilce geçiren maske

2. Yol
Bir kaseye biraz karbonat koyun, içine bal ekleyip macun kıvamına getirin.sivilce_icin_maske_3

 

3.Yol
Karbonata su ekleyip sulu karbonatı yüzünüzde maske olarak kullanın.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.