Muz kabuğu maskesi ile sivilcelerden kurtulmak için muz kabuğunun altındaki beyaz kısım kullanılır. Bu kısmın kaşık yardımıyla soyularak hazırlanacak maskeye eklenmesi, cilde parlaklık vererek sivilce oluşumunu azaltır. Muz maskesi, içeriğindeki antioksidan, anti fungal ve enzimatik maddelerle cildin yağ dengesini sağlamaya yardımcı olur.

Muz Maskesi Tarifi

Muz kabuğunun faydaları cilt yüzeyinden toksinleri uzaklaştıracak doğal bir antioksidan olması ile meydana  gelmektedir. Bunun için muz kabuğu maskesinin kullanımından önce cilt soğuk su ile yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Akne ve sivilceli bölgeye 5 dakika boyunca, muzun içindeki beyaz bölge yüzeye değecek şekilde masaj yapılır. Ardından cildin 20 dakika dinlenmesi beklenir ve soğuk su ile durulanır.

Günde 2-3 kez tekrarlanabilecek bu maskeye alternatif olarak, muzun içindeki beyaz bölgeye  zerdeçal sürülerek de aynı işlem tekrarlanabilir. Bu sayede peeling etkisi de meydana gelmiş olup ölü derilerden arınma sağlanır. Muz kabuğunun içerisindeki C vitamini yardımıyla, peeling sırasında açılan gözenekler sıkılaşır.

Sivilce İçin Muz Kabuğu Maskesi Nasıl Yapılır? | 1

Muz Maskesinin Faydaları

En büyük  etkisi sivilce ve siğillerde görülen muz maskesi, aynı zamanda cilt lekeleri konusunda da etkilidir. Aynı maskenin lekeli bölüme uygulanması, sivilce sonrası oluşan pürüzlü görüntünün ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sivilcelerin sıkılması sonucu oluşan çukurlara uygulanan muz maskesi, gözenekleri sıkılaştırır ve pürüzsüz görünümün yakalanmasına yardımcı olur. Muz kabuğu gözaltına uygulanması halinde morlukları geçirirken, et benlerini de yok etmesi ile bilinmektedir.

Muz Maskesi Nasıl Yapılır Tıklayın !

Etkili, Basit ve Doğal Sivilce Maskeleri Tıklayın !

Cilt Lekelerinden Kurtaran Havuç Maskesi Tıklayın !

Sivilce Nasıl Geçer, Ne Yapmalı? Tıklayın !

Yüzdeki Leke Ve Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Tıklayın !