Hollywood yıldızları arasında son aylarda strobing makyajı modası hakim. Peki strobing nedir, strobing makyajı nasıl yapılır? resimli anlatım makalemizde bu konu hakkında bilgiler verdik. Strobing, aydınlatıcı makyaj malzemesi kullanarak ışığın yüzde doğal olarak vurduğu elmacık kemikleri, kaşlar, çene gibi alanlara doğal olarak nemli, aydınlık ve ışıltılı bir görünüm kazandırmaktır. Aydınlatıcı seçiminde ise şayet beyaz tenliyseniz şampanya, buğday tenliyseniz altın rengi, esmer iseniz bronz aydınlatıcılar size uygun olanlardır.

1.Adım
Makyaj için yüz hazırlayarak başlayın. Yüzünüzü yıkayıp, kurulayın, nemlendiricinizi sürün. İsteğe bağlı bir adım da nemlendirici sürdükten sonra cilde primer uygulamaktır.
Primer gözeneklerinizin küçük, cildinizin daha kusursuz gözükmesini sağlar, ayrıca primer sayesinde fondöteniniz daha uzun süre dayanır.
Yağlı veya karma bir cildiniz varsa matlaştırıcı bir concealer(primer) kullanmanız doğru olacaktır. Çünkü bu makyajda başarılı bir görünüm elde etmek için cildinizin yağlı olmaması önemlidir.

2.Adım
Yüzünüze fondöten, bb, cc krem yahut renkli bir nemlendirici sürün.
Şayet akneli ve sorunlu bir cildiniz varsa yoğun kapatıcı özellikteki bir fondötene ihtiyacınız olabilir.

3.Adım
Concealer kullanın. ( İsteğe bağlı)
Şayet fondötenle de kapatılamayacak cilt lekeleriniz, cilt kusurlarınız varsa, fondötenin üzerine concealer sürün.

4.Adım
Geldik makyajın can alıcı kısmına yani strobinge!
Strobing makyaj tekniği için teninize uygun bir aydınlatıcıyı parmaklarınız yardımıyla yahut makyaj fırçanızla kaş kemiklerinin üzerine, gözlerin iç köşelerine, her iki kaşın üzerine, elmacık kemiklerine, burun kemiğiniz boyunca, üst dudak kıvrımına ve çenenize sürün.

5.Adım
Yüzünüz geri kalan bölümleri için her zaman ki makyajınızı yapmaya devam edebilirsiniz. ( Ruj, göz farı, takma kirpik, maskara kullanımı vs)strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (1) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (2) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (3) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (4) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (5) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (6) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (7) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (8) strobing_makyaji_nasil_yapilir_resimli_anlatim (9)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.