Doğal yağların cilt ve saç bakımında oldukça etkili olduğu bir gerçektir. Peki cilt bakımlarında sıkça yer verilen susam yağı güneşten koruyor mu? Güneşin zararlı etkilerine ve güneş lekelerine karşı susam yağı kullanılır mı?

Susam Yağı Güneşten Koruyor Mu?

Susam yağı, soğuk basınç yöntemini ile yağlı bir bitki olan susamdan elde edilir. Kalsiyum, protein, magnezyum, E ve B vitaminleri açısından zengindir. Susamın %50’si yağdır. Cilt bakımlarında cildi yumuşatma ve pürüzsüz bir hale getirmek için kullanılır. Kozmetik endüstrisinde kullanılan bir yağdır.

Susam Yağı Güneşten Koruyor Mu? | 1

Susam yağının güneşten koruma etkisi vardır. Ancak susam yağını kullanırken cildinize güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Hassas ciltlerde güneş sonrası oluşan cilt lekelerine karşı koruma etkisine sahiptir. Cildi nemlendirme özelliği sayesinde güneşin kurutucu etkisinden korur. Güneşin cildinizi etkilememesi için destekleyici olarak kullanabilirsiniz ancak özellikle yaz aylarında tek başına koruyucu etkisi yeterli olmayacaktır.

Yağlı ve akneye meyilli ciltler susam yağını kullanırken dikkatli olmalıdır. Doğrudan cildinize uygulamak yerine pamuk ile az miktarda uygulayın. Cildinizde sadece nemlendirme amaçlı kullanmak istiyorsanız akşam kullanmayı tercih edin.