Transparan pudra makyajdaki son dokunuştur, citteki parlak ve yağlı görüntüyü engeller, cilde mat bir görünüm kazandırır, aynı zamanda transparan pudra sayesinde makyajınız daha uzun süre dayanır. Transparan pudra nasıl yapılır? makalemizde aşama aşama bu pudranın yapılışını anlattık.

Malzemeler
Mısır unu veya pirinç unu
Kırmızı kil veya toz kakao
Yeşil kil ( dilerseniz kullanmayabilirsiniz)

1.Adım
Eski pudra kutunuza veya kapaklı cam kavanoza mısır unu yahut pirinç unu koyun, her ikisini de karıştırıp kullanabilirsiniz fakat mısır unu cilt yapısına daha uygundur.
Oran şu şekilde olmalı 1 birin mısır unu, 1 birim yeşil kil, biraz da toz kakao (1 birimden kasıt 1 tatlı kaşığı da olabilir, 1 çay kaşığı da ne kadar pudra yapmak istediğinize bağlı)

2.Adım
Kırmızı kil cildi kirden arındıran ve akneleri tedavi eden harika bir maddedir.
Kullandığınız pirinç veya mısır ununa yavaş yavaş dilediğiniz tona ulaşana kadar kırmızı kil yahut kakao tozu döküp, karıştırın.

3.Adım
Son olarak pudranın kapağını kapatıp biraz sallayın böylece tüm malzemeler karışacak ve pudra kullanıma hazır hale gelecektir.

4.Adım
Transparan pudra fondötenden sonra kullanılan bir makyaj malzemesidir.
Yüzünüze fondöten uygulayıp, ardından allık fırçası ile pudrayı alın, burun ve yanak bölgeniz olmak üzere tüm yüzünüze sürün.

transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (1) transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (2) transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (3) transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (4) transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (5) transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (6) transparan_pudra_yapimi_resimli_anlatim (7)