Makyaj yaparken bir çok sorunla karşılaşıyoruz. Örneğin fondöteni sürdükten sonra cildimizde oluşan küçük artıklar ve cildinize uygun doğru rengi bulmaktaki zor seçim. Size vereceğimiz küçük ipuçları ile bu ve benzeri can sıkıcı sorunlar mazide kalacak. İşte size güzellik hileleri

Fondötenin doğru kullanımı 

Fondöten kullanırken ilk hata sürerken başlıyor. Fondöten kullanımın da en zor nokta cildinize uygun fondöteni bulmak. ikinci olarak da fondöteni cildinize uyguladıktan sonra cildinizin lekeli gözükmesi. Doğal görünümlü bir cilf için öncelikle cildinizi iyice temizlemeli, bir nemlendirici ile cildinizi fondötene hazırlamalısınız. Sırada cildinizin rengine uygun bir fondöten bulmak var. Cildinize uygun olduğunu düşündüğünüz ve beğendiğiniz renkteki fondöteni gün ışığında yanaklarınızda deneyin. Bileğinize sürerek denemeniz sonucunda doğru fondöteni bulamazsınız. Seçtiğiniz renk yaklaşık cilt renginize yakınsa doğru seçim yapmışsınızdır ve yüzünüzde leke oluşmasını azaltır.

Fondöten bir sünger veya fırça yardımıyla sürülebilir. İkiside hızlı ve doğru bir yötemdir am en doğal görünüm ellerinizde sürdüğünüzde oluşur. Fondöteni öncelikle yüzün orta noktasına, daha sonra dışa doğru sürmelisiniz. Bu yüzünüzdeki ince tüylerin uzanım yönüne doğru sürmenize yarar. Fondötenin dengeli görünmesi için boynunuza ve saç çizginize akdar uygulamalısınız.

Rimelden sonra yapışık kirpikler :

Makyaj yaparken en sık yapılan hatalardan birisi de yapışık görünümlü kirliklerdir. Kirpiklerinizin yapışmasının birinci nedeni rimel fırçasını bir çok kez sokup çıkararak hızlı boya çekmeniz. Birinci hata burada; rimel fırçasını hızlı sokup çıkarmanız rimel tüpünün içine hava karışmasına ve o havanında rimelin çabuk kurumasına yol açması. Bu hızlı hareketlerin sebep olduğu bir diğer problem ise rimel tüpü içinde bulunan bazı siyah parçacıkalrın rimel fırçasına yapışması.

Rimel fırçanızı bir kere yavaşca çıkarıp kirpiklerinize sürünüz,

Rimeli zigzag hareketlerle sürünüz. Bu hareketler kirpiklerinizin ayrılmasına yardımcı olur ve kirpiklerinizin daha uzun görünmesini sağlar,

Yukarıda yazdıklarımız eğer faydalı olmuyorsa iğne veya kürdan gibi ince bir cisimle kirpiklerinizin aralarını açarak ayırabilirsiniz.

Göz farını fırça ile uygulamayın :

Göz farı uygulamlarında fırça yerine parmaklarınızı kullanmanız daha iyidir. Göz farınızı uygularken parmak uçlarınıza biraz göz farı alın, göz kağaklarınıza dıştan içe olacak şekilde ve sert hareketlerle parmaklarınızla sıvazlayarak göz farını uygulayın.

Eğer iki renk kullancaksanız öncelikle parlak rengi göz kapağınızın tamamına uygulayın daha sonra koyu rengi göz kapaklarınıza hafifçe uygulayın. Açık parlak göz farı temel ve kalıcı bir yapı sağlar.

 İpucu :  Göz farınızı uygulamadan önce parmaklarınızı hafifçe nemlendirmeniz göz farının göz kapağınıza daha iyi yapışmasına ve ve kalıcı olmasına yardımcı olur. Bir pamuklu çubuk yardımıyla koyu ve açık renkli alan hatları arasında geçiş sağlayabilirsiniz.

Renkli dudaklar :  Bütün bir akşam 

Her ruj bütün bir gece sürekli ve kalıcı olmaz. Yeniden ruj sürmek ise bize  zahmetli gelir.

Uzun süreli ve kalıcı bir ruj uygulaması için öncelikle düzgün bir dudak yüzeyi gereklidir. Nemli bir bez kullanarak dudak yüzeyinizdeki küçük deri parçalarınızı temizleyin.

Kontur kalemi ile sadece dudaklarınızın çevresini değil kalemi bütün dudağınıza uygulayın. Kontur kalemleri rujlara göre daha az balmumu içeriri ve bu yüzden daha uzun ömürlü olurlar. Kontur kaleminizin ruj renginiz ile aynı olduğundan emin olun. Dudak fırçası kullanmanız bütün bir akşam renkli bir dudağa sahip olmanıza yardımcı olacaktır.