Yaz ve kış cilt bakımı farklıdır. Yazın cilt bakımı nasıl olmalıdır? Yazın peeling yapılmaz mı? Yaz mevsiminde güzel kalmanın yolları.
Güneşin cildimize en çok nüfuz ettiği yaz mevsiminde cilt bakımı rutininizde de bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor.

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kışın kullanılandığınız her ürünü yazın kullanmamanız gerekiyor. Özellikle güneş kremi ve peeling konularında değişiklik gözleniyor.

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? | 1

Yazın Peeling Uygulanmaz Mı?
Peeling aslında yaz ve kış mevsiminde uygulanması gereken ölü derilerden, siyah noktalardan ve kirden kurtulmamızı sağlayan bu yönteme her mevsim ihtiyaç vardır. Kışın daha yoğun yapılı ve soyucu etkiye sahip peelingler kullanırken yazın ise çok daha ince ve hafif dokulu ev yapımı peelingler uygulayabilirsiniz. Peeling işlemini mutlaka akşam uygulayın. Ertesi gün dışarı çıkmamaya çalışın. Mutlaka güneş kremi uygulayın.

Güneş Kremi
Dört mevsim kullanılması gereken güneş kremlerinin yaz ve kış olarak ikiye ayırdığımızda ise kışın 30 faktörlü kremler yeterli olabilirken yazın ise 50 faktör tercih etmeniz gerekiyor. Cilt rahatsızlıklarınız yada güneş alerjiniz varsa mutlaka doktorunuza danışarak güneş kremi seçmelisiniz.

Nemlendirici
Yazın su bazlı ve hemen emilebilen güneş kremlerini tercih etmelisiniz. Her gün güneş kremi kullanın. Yoğun dokulu olanlar cildinizde emilme süresini uzatacağı için terlemenize ve cildinizin yağlı görünmesine neden olabilir. Kışın yağ yapısı yüksek kremleri kullanabilirsiniz.

Temizlik
Yazın cildinizin sık sık terlemesinden dolayı bakteri oluşumu artabileceği için cildinizde makyaj olmamasına özen gösterin. Cildinizi günde en az 2 defa yıkayın. Sonrasında mutlaka bakteri oluşmaması için kağıt havlu kullanarak kurulayın.