Kadınlar yüzlerine traş uygulamak istemezler ancak yüze traş uygulamak faydalı olabilir. Eski bir hollywood yöntemi olan traş hakkında bilmeniz gerekenler var.

Yüze Traş Faydalı Mı?

Yüzündeki tüylerden rahatsız olan kadınlar tüüy alma işlemini ağda yada epilasyon ile gerçekleştiyor. Bilinen traş bıçaklarının kıl köklerini güçlendirmesi ile daha sert ve koyu renkli kılların oluşumu artmış oluyor. Peki eski hollywood starlarının genç kalmak için yüzlerine traş uyguladığını biliyor muydunuz?

Yüze Traş Faydalı Mı? | 1

Yüze uygulanan traş işlemi sırasında kolojen üretiminde artış gerçekleşiyor. Bu cildin çok daha genç görünmesini sağlıyor. Cildin ölü hücrelerden daha kolay arınmasını sağlıyor. Üst derinin soyulması ile daha parlak ve canlı bir cilde sahip olunabiliyor.

Cildinize traş uygulamak isterseniz ise kullanacağınız traş bıçağını iyi seçmeniz gerekiyor. Kadınlara özel üretilen ve sadece yüz için kullanılan traş bıçaklarını tercih edebilirsiniz. Eğer traş bıçağını yüzünüzde kullanmak isterseniz cildinizin küçük bir alanında deneme yapabilirsiniz. Sonrasında birkaç haftalık bir gözlemleme ile sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.
Sizde daha önce yüzünüzde traş uygulaması yaptıysanız tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.