Aşk harika bir duygudur, hatta bilim adamları bile bu kutsal duygunun insan bedenine etkilerini şaşkınlıkla karşılıyor. İşte aşk ile ilgili ilginç bilgiler 

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, kuğular, termitler, kurtlar ve akbabalar eşine sadıktır, tek eşli bir hayat yaşarlar.

Sevdiğiniz kişinin gözlerine 5 dakika bakın, 5 dakika sonra kalbiniz aynı anda ve aynı ritimle atmaya başlayacaktır.

Yine yapılan çalışmalar gösteriyor ki birinden hoşlanıp hoşlanmadığımıza onu hayatımıza alıp almayacağımıza gördüğümüz ilk bir kaç dakikada karar veriyoruz.

Sarılmak en etkili ağrı kesicilerdendir, ufak tefek ağrılarınızı sevdiğiniz kişiye sarılarak giderebilirsiniz, aşkınıza sarıldığınızda bedeniniz endorfin salgılar ve kendiniz daha iyi hissetmeye başlarsınız.

Deney sonuçları şu gerçeği ortaya koyuyor ki sevdiğiniz kişinin resmine bakmak şifa veriyor! psikolojik sizi rahatlatıyor, stresi alıyor.ask_ile_ilgili_ilginc_bilgiler (2)

Bilim adamları aşk yaşamanın beyinde kokainin verdiği çoşkuyu doğal olarak yaşattığını gösteriyor.

Kadın ve erkekler üzerinde yapılan çalışmaların neticesine göre erkekler yalnızca gönül eğlendirmek istedikleri kızların fiziklerine, evlenmek istediklerinin ise yüzüne bakıp inceliyorlar.ask_ile_ilgili_ilginc_bilgiler (3)

Aşksız yaşamak kişide yalnızlık, aşağılık duygusu, depresyon gibi hisleri körükleyip, sağlığı olumsuz etkiliyor.

Sevgi, romantizm, karşılıklı olarak sevdiğin biriyle yapılan seks, stresin bir numaralı düşmanı olarak görülüyor.

Uzmanlar aşkın verdiği çoşkunun yalnızca 1 yıl sürdüğünü yerini zamanla sevgi ve alışkanlığa bıraktığını ısrarla vurguluyorlar.

İlgili Konular

Aşkla İlgili Bilimsel Gerçekler Tıklayınız

Aşık Mısınız? Test Edin

Sizinkisi Aşk mı Yoksa Şehvet mi? Tıklayınız

Aşık Olduğunuzu Gösteren İşaretler Tıklayınız