Aşk ruhumuzu olduğu kadar fizyolojimizi de etkileyen bir kavram. Aşkla ilgili bilimsel gerçekler makalemizde aşk üzerine yapılan araştırmadan kesitlere yer verdik.

Birbirine aşık iki çift 3 dakika boyunca birbirlerine baktıklarında kalp ritimleri eş zamanda atmaya başlıyor.

Oksitosin, aşk ve sarılma hormonu olarak bilinir ve birine aşık olduğunuz kişiye,sarıldığınız yakınlaştığınız sırada üretilir. Hormon, beyin, yumurtalık ve testislerde etkisini gösterir. Yapılan araştırmalar oksitosin hormonunun ağrıyı kesmekte oldukça etkili olduğunu gösteriyor, ağrı kesici almanıza gerek yok! sevdiğiniz kişiye sarılın!
kadin_erkek_iliskileri (7)
Sadakat tek insanlara mahsus değildir. Hayvan bilimcileri kurtlar, kuğular, siyah akbabalar, albatroslar ve hatta termitlerinde yaşamlarını ömür boyu bir eşle geçirdiklerini gösteriyor.kadin_erkek_iliskileri (5)

Yapılan araştırmalar kişinin sevdiğinin resmine bakmasının onu rahatlattığını moralini yerine getirdiğini, hatta ağrılarını kestiğini gösteriyor.

Tecrübelerle sabit olan bir gerçek var ki birbirine benzeyen çiftler daha iyi anlaşıyor!
çevrenize bakarak bunu gözlemleyebilirsiniz.kadin_erkek_iliskileri (1)

Yapılan çalışmalara göre boşanma, aldatılma, gibi yaşanan duygusal sorunlar fiziksel sağlığımızı da etkileyip kalbimizi vuruyor! bu durum tıpta broken heart syndrome yani kırık kalpler sendromu olarak geçiyor.kadin_erkek_iliskileri (6)
Derin duygusal sıkıntı yaşayan kişilerde göğüs ağrısı, nefes darlığı hatta kalp krizi daha fazla görülüyor.

Uzun ilişkilerde beden güzelliğinin değerini, bir süre sonra huy güzelliği almaya başlıyor, kişiler birbirlerinin fiziksel özelliklerini göz ardı ediyorlar…

kadin_erkek_iliskileri (3)

Yapılan araştırmalara göre el ele tutuşmak stresi alıp götürüyor….

Birine aşık olduğunuzda karnınızda kelebekler uçuşması sizin elinizde değil, çünkü bedeniniz adrenalin salgılıyor!

İlgili Konular

Aşık Mısınız? Test Edin

Sizinkisi Aşk mı Yoksa Şehvet mi? Tıklayınız

Aşık Olduğunuzu Gösteren İşaretler Tıklayınız

kadin_erkek_iliskileri (4)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.