Longines Weems | 180 Yıl Sonra Weems’e ve Lindbergh’e Saygıyla…
“Longines Weems”

Kanatlı kum saati logosuyla saat dünyasının vazgeçilmez markası olan Longines, geçmişten günümüze tarihte iz bırakan icatlara sahip çıkıyor. Longines, 80. yıl dönümünde Amerika’nın ünlü kaptanı Weems’e ve “Zaman Meleği”nin yaratıcısı olan öğrencisi Lindbergh’e olan bağlılığını, özel “Longines Weems” modeli ile dünyaya duyuruyor.

Kanatlı bir kum saati logosuyla hafızalara kazınan Longines, 20. yüzyılın başından bu yana, rekorları, maceraları, kahramanlık öyküleriyle tarihte iz bırakan duayenlerle anılıyor. Bu kahramanlar arasında Lindbergh, hocası Kaptan Philip Van Horn Weems, Louis – Amédée de Savoie, Amundsen, Mittelholzer, Chamberlain, Byrd von Schiller, Amy Johnson, Amelia Earhart, Hughes gibi pek çok önemli isim yer alıyor.

Bundan tam 80 yıl önce, Longines, kaptan Philip van Horn Weems ile denizcilik ve havacılık dünyası için önemli bir iş birliğine imza attı ve Weems’in araştırmalarından ilham alan öğrencisi Charles Lindbergh, 1927’de “Zaman Meleği” olarak anılan“Weems Sistemini” geliştirdi.

Bu icadın 80. yıl dönümünü kutlarken, Longines, tüm ilhamını bu zengin mirastan aldı ve zarafeti, performansla buluşturarak, hem basit, hem de dâhice bir modele imza attı; “Longines Weems” koleksiyonu…

Longines Weems “Saniye Düzeltmeli Saatler”, otomatik kurma mekanizması ile 46 saate kadar enerji rezervine sahip. 47.50 mm’lik yuvarlak, paslanmaz saat kasası oymalı ve numaralı bir arka kapakla bütünleşiyor. Bu kapak kaldırıldığı zaman saatin iç mekanizması görülüyor. Yarı opak gümüş merkez kadranı ile saniye arasında radyo dalgaları aracılığı ile senkronizasyon sağlıyor. Longines Weems Saniye Düzeltmeli Saatler, gerçek timsah derisi, “Charleston” klipsli kordonu ile de oldukça şık…

Hedefi “İmkansızı Başarmak” olan kadınların ve erkeklerin saati Longines, çağdaş, teknolojik ve geleneksel işçiliği bir arada barındıran modelleri ile sıradışılığa ve kusursuzluğa bağlılığını sergiliyor.

www.longines.com

Saat Dünyası

Longines’in Tarihçesi ve İlkleri:

Longines Weems | 2“Başarıya ulaşmak için çalışanların kalitesi kadar teknik şartlar da oldukça önemlidir” felsefesini benimseyen Longines, bu sorumlulukla, tam 80 yıl önce ünlü Amerikalı kaptan Philip van Horn Weems ile önemli bir iş birliğine imza attı.

Birleşik Devletler Donanması’nın mensubu Kaptan Weems, 1920’ler ve 1930’larda kendisini yalnızca donanma değil aynı zamanda da hava kuvvetleri için de araştırma yapmaya adadı. 1927’de, Weems’in öğrencisi Charles Lindbergh, tek başına, New York’tan Paris’e dünyanın ilk Atlantik bir uçuşunu gerçekleştirdi. Dünyada büyün yankı uyandıran ve tarihe geçen bu uçuşun zamanlaması için hocası Kaptan Weems’in araştırmaları ile geliştirilen “Longines Weems Sistemi”ni kullandı.

1929’da Kaptan Weems, Longines araştırmaları sırasında, gemideki büyük kronometreleri tamamlayabilecek bir saat patenti aldı. Bu icat sayesinde saat ve kronometre arasında radyo sinyalleri kullanılarak harici kadran ya da merkez kadranın her ikisinin de dönmesiyle gerçekleşen bir senkronizasyon sağlandı. Bu fikir Weems’in öğrencisi olan Charles A. Lindbergh tarafından geliştirildi ve “Zamanın Meleği” olarak dünyada ünlenen kendi saatinde kullandı. Patenti Longines markasıyla 1935 yılında alındı. Longines o zamandan beri merkez saniye ibresi olan bazı saatlerinde dönebilen kadranlar kullanarak saniye düzeltmesi özelliğini kullanmaktadır