Alışveriş yaparken seçimlerinizi neye göre yaparsanız yapın, her gardırobun anahtar parçalara ihtiyacı vardır. Beyaz gömlek, küçük siyah elbise, blazer ceket, siyah stiletto, vücut tipinize en uygun jean, klasik bir trençkot, mevsimlik triko gibi o sezon moda dünyası neon renklerden gold’lara uzanan bir renk paletiyle karşınızda olsa da her duruma uyum sağlayacak parçalardan bahsediyoruz.

İşte deri ceket de öyle bir seçim. Sizin için mükemmel olan modeli bulmak zaman alabilir, ama bir kez alırsınız ve uzun yıllar sıkılmadan giyersiniz. Hatta bakımını iyi yapabilirseniz, çocuklarınıza miras kalır.

Modanın ‘ageless’ dediği türden evladiyelik bir yatırım yapmış olursunuz.

Türkiye’nin Açık Pazarı n11.com’da her tarza uygun deri ceketleri, %65’e varan indirimlerle satın alma fırsatı sürüyorken seçiminizi yapın deriz:

Peki size en uygun modeli nasıl bulacaksınız?

Dikkat etmeniz gerekenlerin başında elbette vücut tipiniz geliyor.
Eğer ‘elma tipi’ bir vücuda sahipseniz yani fazlalıklarınız göğüs bölgenizde toplandıysa,
bel kısmında biyelerle hatları belirlenmiş, uzunluğu kalça hizasında bir model seçmelisiniz.
Böylece kalçanız ve göğüs bölgeniz dengeli olarak vurgulanacaktır.
Eğer vücudunuz, ‘armut tipi’yse yani göğüsleriniz küçük ya da normal, kalçanız büyükse, kemerli modeller göğüslerinizi öne çıkaracak, kalçanızı saklayacaktır.
Eğer beliniz ince, göğüsleriniz ve kalçalarınız belirginse, yani ‘kum saati’ vücut tipindenseniz, üzerinize oturan diz üstü bir model seçebilirsiniz. Böylece sadece beliniz değil, tüm silüetiniz ortaya çıkacaktır.
Yaka detayı olan modeller de bel omuz dengesini sağlamak açısından, size uygun olabilir.