pH, kalsiyum ve magnezyum oranının yüksek olması sebebiyle tercih edilen su markası SAKA, Ekim ayından itibaren İstanbul anaokullarında minik öğrencileri sağlıklı su tüketimi konusunda bilinçlendirecek…

Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarına uygun ilk doğal mineralli suyu SAKA, Ekim ayında hayata geçireceği “Anaokulu Projesi”yle, İstanbul’da bulunan anaokullarına giderek hem SAKA dağıtacak hem de çocukları su tüketimi konusunda bilinçlendirecek.

pH, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve klorür içeren mineralli sular sayesinde, çocukların günlük mineral ihtiyacı karşılandığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, vücut için yararlı olan suyun 7 ve üzeri pH değerine sahip olan bazik su olduğunu belirtiyor. “Sağlıklı bir vücut asidik olmamalıdır ve doğru pH seviyesinde kalmalıdır. Doğru pH seviyesi sağlanamadığında, hücrelerin gerekli besinleri alması ve bunları enerjiye çevirmesi zorlaşır. Bu da hücreleri, dokuları ve organları zayıflatarak hastalıklara davetiye çıkarmış olur.” diyen Bradley, küçük yaşlardan başlayarak su içmenin bir alışkanlık haline getirilmesini önererek, çocukların günlük su tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

SAKA, 8,22’lik pH değeri ve içeriğindeki yüksek kalsiyum ve magnezyum oranıyla, çocukların gelişmesine ve sağlıklı büyümesine destek oluyor. Türkiye’nin AB standartlarına uygun ilk doğal mineralli suyu SAKA, geliştirdiği anaokulu projesiyle, çocukların yetersiz beslenmeden doğan, demir, çinko ve bakır eksikliğiyle mücadele etmenin yanı sıra, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de destek olmayı hedefliyor.

Saka’nın düzenleyeceği anaokulu projesi kapsamında çocuklar, Sponge Bob kostümlü animatörlerle birlikte boyama çalışmaları yaparak SAKA jingle’ı eşliğinde eğlenecek. Çocuklara, gün sonunda içinde, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley’nin bilgilendirme metni SAKA reklam filminin bulunduğu CD ve boyama kâğıtlarının yer aldığı SAKA seti hediye edilecek. Çalışma İstanbul’da bulunan anaokullarında düzenlenecek. Saka, çocuklarda su tüketim bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunacak bu çalışma ile 2010 yılında 5000 aileye ulaşmayı hedefliyor.