Denizlere gönül vermiş ve denizlerimizi gelecekte de yaşatma çabası gösteren DenizTemiz Derneği/TURMEPA, temizlik ürünleriyle çevrenin ve özellikle doğal su kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor. TURMEPA Çevre Dostu Temizlik Ürünleri, dünyamızın kısıtlı kaynaklarından olan sudan tasarruf edilmesi ve aynı zamanda denizlerin korunması, çevrenin kirletilmemesi ilkesinden yola çıkarak hazırlandı. Doğal hammaddelerden elde edilen, suda hızla çözünebilen, doğada biyolojik birikme yapmayan, ayarlı köpüğü sayesinde kolay durulama sağlayarak su tasarrufuna imkan veren temizlik maddelerinin ambalajları ise geri dönüşümlü malzemeden üretiliyor.

Denizlerimizin gelecekte de yaşatılması çabalarına devam eden DenizTemiz Derneği/TURMEPA, aynı zamanda doğal kaynakların en etkin şekilde kullanımı ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi için bilinç oluşturma ve farkındalık yaratma çalışmalarını da sürdürüyor. DenizTemiz Derneği tarafından üretilen TURMEPA markalı Çevre Dostu Temizlik Ürünleri, kısıtlı doğal su kaynaklarının en verimli şekilde kullanımı için ideal çözümü sunuyor.

TURMEPA Çevre Dostu Temizlik Ürünleri, insan ile doğa arasında denge kurulması, doğal kaynakları tüketmeden gelecek kuşakların ihtiyaçlarının karşılanması ve kalkınmada sürdürülebilirlik sağlanması için herkesin görev bilincinde olması gerektiği düşüncesinden hareketle üretildi. Tüketiciler de seçimleriyle ülkemiz deniz ve kıyılarının korunmasına, yaşanabilir bir çevreye sahip olma yolunda TURMEPA’nın yaptığı çalışmalara destek olabilecek ve özellikle küresel ısınma ve kuraklığın ülkemizde ciddi tehditler oluşturduğu şu günlerde, doğanın korunmasına katkıda bulunabilecek.

Şehirlerde, tüm atıkların kanalizasyonlarla, yeraltı sularına, göl, nehir, dere ve dolayısı ile denizlere karıştığı düşünüldüğünde su kaynaklarının ve temizlik maddelerinin kullanımının önemi daha da ortaya çıkıyor. TURMEPA Çevre Dostu Temizlik Ürünleri ise doğal hammaddelerden elde ediliyor ve suda hızla çözünebiliyor, doğada biyolojik birikme yapmıyor, ayarlı köpüğü sayesinde kolay durulama sağlayarak su tasarrufuna imkan veriyor. Dünyanın kısıtlı su kaynaklarının kirletilmemesi ve tasarrufu açısından çok önemli olan bu ürünlerin satışından elde edilen gelir de, deniz kirliliği ile mücadele amaçlı projelerde kullanılıyor.

Çevre dostu TURMEPA markalı ürünler West Marine, marinalar ve Opet bayileri ile Migros, Tansaş, Makro, Koçtaş ve Metro marketlerinden elde edilebiliyor.

TURMEPA Çevre Dostu Temizlik Ürünleri

Sıvı Sabun: Ellerin deniz suyuyla bile temizlenebilmesi özel olarak formüle edilmiştir. Cilt dostudur. Elleri korur, bakımlı ve yumuşacık olmalarını sağlayarak hoş bir koku bırakır. Formulasyonu doğada çözünebilir özelliğe sahiptir.

Genel Yüzey Temizleyici: Tüm yıkanabilir yüzeyleri deniz suyuyla bile temizler ve parlatır. Ana temizlik maddesi doğal hammaddelerden elde edilen ve doğada çözünebilen sabun bazlıdır.

Bulaşık Deterjanı: En ağır yağlı ve kirli bulaşıkların deniz suyuyla bile temizlenebilmesi için özel olarak formüle edilmiştir. Doğada çözünebilir özelliğe sahiptir. Ayarlı köpüğü sayesinde kolay durulama sağlar. Çevre ve cilt dostudur.

Ağır Yağ Çözücü: Her türlü yağ lekesi, motor yağı, zift, katran ve boya lekelerini kolaylıkla temizler. Bitki özlü, doğada çözünebilir hammaddelerin bileşimi ile yağlı ve kirli yıkanabilir yüzeylerde temizlik ve parlaklık sağlar.

DenizTemiz Derneği Hakkında:
Denizcilik ve iş dünyasının denize gönül vermiş önde gelen isimleri tarafından 8 Nisan 1994’te kurulmuş olan Deniz Temiz Derneği bugün; 533 asli, 324 tüzel üye sayısıyla denizler ve kıyılar konusunda ülkemizin en önde gelen sivil toplum kuruluşudur. Halktan, işbirliği içerisinde olduğu kamu kuruluşları, üniversiteler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarından aldığı destek ile çalışmalarını en çok çocuk ve gençlerin eğitilmesi, halkın bilinçlendirilmesi, teknolojik kıyı temizliği çalışmalarının yürütülmesi yönünde artırarak sürdüren Deniz Temiz Derneği, Hopa’dan İskenderun’a kadar uzanan 8.333 km’lik kıyımızda 84 bölge koordinatörü ile denizleri yaşatma çabalarına devam etmektedir.

turmepa