Sinemalar.com’un yaptığı anket, izleyicilerin “Yaprak Dökümü” dizisinde nasıl bir son görmek istediklerini ortaya çıkardı
“Yaprak Dökümü” dizisinin takipçileri büyük finalde mutlu son görmek istiyor

“Yaprak Dökümü” nasıl bitsin? Ferhunde ve Şevket barışsın mı? Necla babaevine geri dönsün ve Leyla ile arasını düzeltsin mi? Sedef ve Şevket’in sonu ne olsun? Uzun soluklu dizinin takipçileri nasıl bir son görmek istediklerinin cevabını Sinemalar.com sitesinin anketinde verdi.

Katılanların %58’i bahtsız Tekin ailesinin artık mutlu sonu hak ettiğini söylüyor. Anketteki “Ferhunde ve Şevket barışsın mı?” sorusunun cevabı ise %73 ile “Hayır, Ferhunde dizinin sonunda Necla’nın kocası Ali ile mutlu olacak.” şeklinde. Dizi fanatiklerinin %67’si Tekin ailesinin düşman kardeşleri Necla ile Leyla’nın arasının düzelmesini istiyor. %71’i ise “Şevket Sedef’i hak etmiyor. Beraber olmasınlar.” diye düşünüyor.

27.12.2010, İstanbul

Sinemalar.com’un yaptığı anket takipçilerinin “Yaprak Dökümü” dizisinde nasıl bir final beklediklerini ortaya koydu. Üyelerine “Yaprak Dökümü nasıl bitsin?” diye soran Sinemalar.com, böylece dizi fanatiklerinin senaryonun nasıl sonlandırılmasını istedikleri hakkında görüşlerini bildirmelerine olanak tanıdı. Ankete katılan “2.360 Sinemalar.com üyesinin %42’i senaristlerin kitaba bağlı kalması gerektiğini düşünüyor ve dizide mutsuz son görmek istiyor. %58 ise bahtsız Tekin ailesinin artık mutlu sonu hak ettiğini söylüyor.

Ankete katılanların “Ferhunde ve Şevket barışsın mı?” sorusuna cevabı ise %73 ile “Hayır, Ferhunde dizinin sonunda Necla’nın kocası Ali ile mutlu olacak.“ şeklinde oldu. %27 ise aynı soruya “Evet, onlar birbirleri için yaratılmışlar.” diye cevap verdi.

Anketteki bir başka soru da Tekin ailesinin düşman kardeşleri Necla ile Leyla hakkında. “Necla babaevine geri dönsün ve Leyla ile arasını düzeltsin mi?” sorusuna ankete katılanların %33’ü “Hayır, kardeş de olsa affedilmeyecek şeyler var.” şeklinde cevap verdi. %67 ise “Evet, kardeşten iyi dost olmaz; bunu anlamaları gerek.” diye düşünüyor.

Anketteki son soru ise, Tekin ailesinin gençliği hapislerde çürüyen oğlu Şevket ile komşu kızı Sedef’in ilişkisi hakkında. “Sedef ve Şevket’in sonu ne olsun?” sorusuna “Sedef sevgilisinden ayrılıp Şevket ile beraber olsun.” şeklinde cevap verenlerin oranı %29 iken, ankete katılanların %71’i ise “Şevket Sedef’i hak etmiyor. Sedef Şevket’le beraber olmasın.” diye düşünüyor.

Sinemalar.com internet adresi üzerinden ulaşılan ankete aynı zamanda sitenin Facebook sayfası üzerinden de ulaşılabiliyor. Sinemalar.com’un Facebook sayfasını “beğenenler” ankete katılmanın yanı sıra Yaprak Dökümü’nün finali hakkında yorumlarını da internet üzerinden paylaşma imkanı buldu.