2010 İlkbahar-Yaz sezonu modelleri raflarda yerlerini alırken, yaz modası ipuçları da açığa çıktı.

80’leri hatırlatan vatkalı belirgin omuzlar ve metal süslemeler, payetle ışıldayan bloklar, Hawaii’den antik zamanlara yolculuk, modern militer tanımlamalar, minik çiçek demetlerinin yanı sıra büyük leke şeklinde canlı duran çicekler, puan ve çizgilerle tasarımlarındaki rahat ve feminen dokunuşlara rastlamak süpriz olmayacak.

Türkiye’nin lider giyim markalarından İkiler’in başlıca beş tema ile yorumladığı 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonundan bazı ipuçları şöyle:

NATIVE

Hayatta kalan tropik çicekler ve kıştan çıkan bitkilerin çoşkusu ile yaza giriş yapmak gerekiyor. Haki ve militer yeşilleri begonvil pembesi, ekru, aydınlık kırmızı ile parlatıyoruz. Büyük palmiyeler, egzotik çicekler, Güney Amerika el işleri üst gruplarda sıkça görülüyor. Bol pileli, büzgülü bluzlar kimi zaman tahta boncuklarla kimi zamanda metal aksesuarlar ile süsleniyor. Keten pantalon ve kapriler,kendinden desenli pamuk tunikler günlük rahat kullanım için önemli parçaları oluşturuyor.

MARİN

Lacivert bu sezonda unutulmuş sayfalardan çıkan yeni bir soluk gibi. Mürekkep mavisi, kırmızı, turkuaz birlikteliği yaz denince hemen hatırlanan deniz çoşkusunu bize yaşatmaya başlıyor. Kare kollu lastik büzgülerle bezenmiş altı çiçek desenli dokuma elbiseler sezonun öncelikli parçaları. Beyaz likra gabardin sigaret pantalonlar, keten kapriler, denim-look kumaşdan şort eteklerle beyaz-mürekkep mavisi veya beyaz-siyah çizgili bluz ve atletlerle klasik bir şıklık yaratılıyor. Şifon bol kesimli bluzlar klasik siluet pantalonlarla formal tarzı oluşturuyor.

FLORA

Çocuksu kadınlar retro bakışla güzel sevimli bir görüntü oluşturuyorlar. Minik çiçekli gömlekler neşeli fuşya, k.pembe, mor, vişne, hardal tonları ile sulu boya efektli çiçekli bluzlar, fırfır, volan detaylar, pike elbiseler bizi gülümsetiyor. Omuzu ve robası lastik büzgülü sevimli bluzlar, çizgili dokuma kumaştan fırfırlı gömleklerle bütünleşen dar silüet pantalonlar göze çarpıyor. Üst üste giyilmiş görüntülü bluzlar stilize çicek motifleri, kırılmış mermer görünümlü desenden elbise ve atletler, mini elbise boyunda gömlekler taytlarla kombinleniyor.

FUTURISM

Temiz yeni zenginlikler keşfedilerek, bio moleküllerle geleceği planlamak gerekiyor. Parlak teknik materyaller, mat-parlak-kraş oyunları ile zenginleşiyor. Mavi, gri melanj, koral gibi sakin tonlarla, büyütülmüş pixeller, canlı devinimli çizgilerle elbise ve bluzlar canlanıyor. Plastik materyaller mücevher görünümlü süslemelerde kullanılıyor. İnci grisi pantalonlar beyazın yerini alıyor, kırmalı, dantelli bluz ve tuniklerle bütünleşiyor. Pastel tonlarla yumuşak tuşeli koton elbiseler, uçuşan hafif parlatılmış gömlekler değişik yaka formları ile dikkat çekiyor.

RITUALS

Drapeli uzun tunikler, şifon garnili büzgülü bluzlar, uzun salaş hırkalar antik zamanlara yapılan yoculuğa bizi sürüklüyor. Püskül, el işi gibi duran dantel kumaşlar keten örme bluz, elbise ve tunikleri süslüyor. Krinkıl pamuk uzun gömlekler pamuk dantellerle detaylanıyor. Keten elbise, etek, kat kat duran dokuma gömlekler bütün bu yaz seramonisini tamamlıyor .

Koleksiyon detayları www.ikilertekstil.com.tr adresindeki İkiler sitesinde ve www.ikilershop.com adresindeki online satış mağazasında sunuluyor.

2010 Yaz Modası nasıl olacak ? | 12010 Yaz Modası nasıl olacak ? | 22010 Yaz Modası nasıl olacak ? | 3