7.Taç Bir De Sen Tasarla Yarışması’nda ön elemeyi geçen ilk 50 öğrenciye aralarında Arzu Kaprol’un da yer aldığı tasarımcılar ve akademisyenlerden “Özel Eğitim Semineri” verildi.


Zorlu Tekstil markası olan TAÇ tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “ Taç Bir De Sen Tasarla Yarışması”nın birinci değerlendirme aşamasında ilk 50’ye kalan öğrencilere 2 günlük özel eğitim semineri düzenlendi. Sektörün deneyimli uzmanlarının katılımıyla 10 – 11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen eğitim seminerine farklı bölümlerden 11 üniversitenin genç tasarımcılarını bir araya getirdi.

Bu yıl yarışmaya toplam 37 üniversiteden 663 eser başvurdu. 663 eser arasından birinci değerlendirme sonucunda ilk 50’ye kalan proje sahiplerine; sektör hakkında gelişmeleri aktarmak, dünyadaki trendler hakkında bilgi vermek ve bir ev teksiti ürünün oluşumundan satışına kadar hangi aşamalardan geçtiğini kapsamlı bir şekilde göstermek amacıyla özel eğitim semineri düzenlendi.

Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenen eğitim seminerine başta ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol olmak üzere, Peclers Trend Ajansından Cecile Rosentrauch, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi Gaye Kırlıdökme Belen, Zorlu Tekstil AR-Ge Departmanın’dan Çiğdem Solak ve Hüseyin Yaman, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Uyal ve Zorluteks yöneticileri katıldı.

İlk gün Zorlu Oditoryumunda gerçekleşen eğitim seminerinde açılış konuşmasını yapan Zorlu Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, genç tasarımcılarla birlikte olmanın Zorlu Tekstil adına ne kadar önemli olduğunu vurguladı.. Vedat Aydın gençlere Türkiye’deki tekstil sektörünün ne durumda olduğunu, bu sektör içinde ev tekstilinin yerini ve önemini belirtirken, Zorlu Tekstil Grubun neler yaptığına ve nasıl çalıştığına değindi.

Moda Endüstrisi ve Yaratıcı Tasarımlar konusunda bir sunum yapan Arzu Kaprol ev tekstil tasarımının önemine değindi. Arzu Kaprol “Zorlu Tekstil ile birlikte Linens markası için tasarım çalışmaları yapıyoruz. Bir moda tasarımcısını ev tekstili ile buluşturmak hem cesaret isteyen hem de ümit veren bir proje. Bu konuda Zorlu Tekstilin öncü olması ve bu teklifi bana sunmaları beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Bu gibi projelerin devamını diliyorum” dedi.


Yurtdışından seminere katılan dünyaca ünlü Peclers Trend Ajansından Cecile Rosentrauch ise genç tasarımcılara 2010  yılı renk ve tasarım trendlerinden bilgiler vererek , bu trendleri nasıl geliştiği hakkında açıklamalar yaptı.

Tamamen interaktif bir ortamda gerçekleşen eğitim seminerinde, öğrenciler  Zorlu Tekstili daha iyi tanıyarak, sektörün başarılı uzmanlarının deneyimlerinden yararlanma fırsatı buldular.

Ev tekstili üretim aşamasını öğrencilerin her açıdan görmelerini hedefleyen Zorlu Tekstil, seminerin ikinci gününde Lüleburgaz’daki fabrikasına bir gezi düzenleyerek genç tasarımcıların üretimde kullanılan son teknoloji, desenin üretim için nasıl hazırlandığı ve hangi aşamalardan geçtiği gibi konularda Zorlu Tekstil  yöneticileri tarafından bilgilenmesini sağladı.

Eğitim semineri sonrasında genç tasarımcılara bir hafta süre tanınarak eserlerini revize etme şansı verildi. Bu yıl “Nevresim Desen Tasarımı” ve “Nevresim Ürün Tasarımı” olarak iki kategoride düzenlenen yarışma sonucunda kategori birincileri 7000 YTL, ikincileri 5000 YTL, üçüncüleri 3000 YTL ödül kazanacaklar.. Ayrıca yarışmaya katılan projeler arasından, her iki kategoriden ayrı ayrı seçilecek 5 proje sahibine Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu verilecek. Yarışmada Tekstil Tasarımcıları Derneği ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri İşadamları Derneği (TETSİAD) de özel ödül verecekler.

Üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakülteleri’nde okuyan öğrencilere yeteneklerini sergileme fırsatı sunan 7. Taç “ Bir De Sen Tasarla” yarışması Nisan ayı sonunda gerçekleşecek ikinci jüri değerlendirmesi sonrasında her iki kategoride dereceye girecek 10 eser belirlendikten sonra Mayıs ayında gerçekleşecek olan Ödül Töreni ile sona erecek.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve koordinasyon için:


Arya Sponsorluk ve İletişim Danışmanlığı
www.aryasponsorluk.com.tr
Tel:0212 281 25 88
Fax:0212 281 26 82

tac_afis