Burger King’den kahve konsepti... | 1Geçtiğimiz günlerde efsanevi fast food markası ‘Arby’s’i marka grubuna ekleyen TAB Gıda, ‘Benim Kral Kafe’m’ konseptiyle ‘My BK Cafe’ ile kahve zinciri kuruyor. TAB Gıda bünyesindeki Burger King çatısı altında yer alan ‘My BK Cafe’nin, ilki Bahçelievler’de açıldı.

Burger King, Sbarro, Arby’s ve Popeyes’i bünyesinde barındıran TAB Gıda marka sayısını ‘My BK Cafe” konseptiyle 5’e çıkarıyor. Son dönemde dünyaca ünlü kahve zincirlerinin mağaza açmak için sıraya girdiği Türkiye’de TAB Gıda, ‘Benim Kral kafe’m’ konseptli zincirin ilk halkasını Bahçelievler CarrefourSA’da hizmete sundu.

Türkiye’deki ikinci mağazasını da önümüzdeki günlerde M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi’nde açacak olan “My BK Cafe”, böylelikle Anadolu’da da aynı anda yayılacak. Türkiye’de mağazalaşmayı hedefleyen ‘My BK Cafe’, kahve tiryakilerinin yeni adresi olmayı hedefliyor. ‘My BK Cafe’de kahve çeşitlerinin dışında sandviçler, börekler, tuzlu-şekerli unlu mamüllerin de aralarında yer aldığı birbirinden farklı ürünler satılacak.

Kahve keyfini dünyaya yaymak istiyoruz

Şubelerin ilkini Bahçelievler CarrefourSA’da açtıklarını söyleyen Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Erhan Kurdoğlu, ardından M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi’nde bir şube açacaklarını söyledi. Burger King olarak ilk kez bu uygulamaya Türkiye’de başlandığını kaydeden Kurdoğlu, “Biz bu konsept üzerinde uzun süre çalıştık, başardık ve projeyi tamamladık. Hedefimiz, ‘My BK Cafe’ konseptini örnek bir konsept olmasını sağlamaktır” dedi.

Türkiye’deki kahve zinciri konseptini genişletmeyi hedeflediklerini söyleyen TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici de, kahve sektörünün son 5 yıldır en hızlı büyüyen sektörler arasında yer aldığını belirtti. Dikici, Türkiye’de kahve sektöründe ciddi bir potansiyel olduğunu ifade ederek şunları belirtti : “Amacımız Türkiye’deki mevcut kahve zincirleri üzerinden pay almak değil, kahve keyfini yaymak ve yeni konseptimiz içerisindeki ürünlerimizle insanları buluşturmak. Çünkü biz bugüne kadar sektör tarafından unutulan bazı detayları formüle etmek istedik. Bunu da lezzetimizin ve konseptimizin sırrı ile başardığımıza ve başaracağımıza inanıyoruz. Çünkü biz ambalajımız ve hizmet kalitemizle kendimize güveniyoruz. Çünkü Türkiye TAB Gıda çatısı altındaki markaların farkında.

Burger King’den kahve konsepti... | 2

En büyük kozu lezzeti

TAB Gıda, My BK Cafe’nin ilk şubesini İstanbul’da açtı. Türk damak tadına uygun doğal ve aromalı kahve çeşitlerinin yer alacağı ‘My BK Cafe’ konseptinin en büyük kozu ise lezzeti olacak.
Şu anda dünyada 20 milyon kişinin istihdam edildiği bir iş kolu olan kahve her yıl ortalama 400 milyar fincan tüketiliyor. Yalnız Brezilya’da beş milyon kişi yaklaşık 3 milyar adet ağacı olan kahve sektöründe çalışıyor. Bu gelişmeyle birlikte son dönemde kahve kültürü Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı. Giderek artan bu kültürü dünyaca ünlü firmalar da zincir mağazalar açarak destekliyor.


TAB Gıda hakkında:

ATA Grubu’na bağlı TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Burger King, Sbarro, Popeyes’in Türkiye’deki Master Franchise olarak tüm haklarına sahiptir. TAB Gıda bünyesinde Burger King 1995 yılında, Popeyes ve Sbarro markaları ise 2006 yılında faaliyete geçmiştir. TAB Gıda 2010 yılında da Arby’s’i bünyesine katmıştır. Bugün Türkiye genelinde 39 ilde 314 Burger King restoranı, 20 ilde 61 Sbarro, 19 ilde 55 Popeyes, Arby’S’in ise Türkiye genelinde 8 restoranı bulunuyor. Hızlı servis restoran zincirlerini bünyesinde bulunduran TAB Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. bugüne kadar pek çok ödül alarak, sektörünün lideri konumunda bulunan firmalardan biri olmuştur.