Taze meyve sevmeyene biriyseniz, kurutup yiyebilirsiniz, meyve pestili nasıl yapılır? resimli tarif makalemizde adım adım bu pestilin yapılışını anlattık.

Malzemeler
750 gram meyve
3/4 (bir su bardağının dörtte üçü) toz şeker
2 yemek kaşığı limon suyu

1.Adım
Pestil yapabileceğiniz meyveler şunlardır;
Çilek
Üzüm
Erik
şeftali
nektarin
armut
elma
mango
papaya
Kivi
Muz

Muz, kivi gibi kabuklu olanların kabuklarını soyun.

2.Adım
İyice yıkayıp, kurulayın.

3. Adım
Meyveleri bıçakla doğrayın, daha sonra içine limon suyu, şeker de katıp blenderdan yahut robottan geçin, şeker yerine bal da kullanabilirsiniz, fakat balın kuruması, pestil halini alması şekerden daha uzun sürecektir.

4.Adım
Fırınınız önceden ısıtın.
Fırın tepsisine folyo serin.
İçine püre haline getirdiğiniz meyveyi dökün, meyve püresi folyoyu çok kalın yahut çok ince şekilde kaplamamalı, aşağıdaki resimdeki kalınlık ideal olanıdır.

5.Adım
Meyve püresini her yarım saatte bir kontrol ederek, 3 saat pişirin, çilek, şeftali gibi meyvelerin pişmesi 4 saatten fazla sürebilir.

Şayet mikrodalga fırınınız varsa, normal fırın yerine mikrodalgada 5-6 dk’da meyve pestiliniz hazır olur, bunun için folyo sermeden, enlemesine mikrodalga kabına püreyi bildirdiğimiz incelikte döküp pişirin.

6.Adım
Meyve pestiliniz piştiğinde fırından çıkarın, soğumasını bekleyin, pestili fırın kağıdına aktarıp, mantı keseceği ile kesin ve rulo yapın,

7.Adım
Hava almayan kapaklı bir kutuya koyun, 1 hafta burda bekletebilirsiniz.meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (1) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (2) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (3) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (4) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (5) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (6) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (7) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (8) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (9) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (10) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (11) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (12) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (13) meyve_pestili_nasil_yapilir_resimli_tarif (14)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.