Sevdiklerinize Pazar kahvaltısı için şöyle güzel bir poğaça yapmak istiyorsanız susamlı rulo poğaça tarifini sunabiliriz!

İster hafta sonu için ister sevdiklerinize güzel bir lezzet için susamlı rulo poğaçayı denemeye ne dersiniz hanımlar? Kadınlar Kulübü olarak bu tarifi beğeneceğinizi umuyoruz :)

Susamlı Rulo Poğaça Tarifi

Hamuru için;

1 su bardağı süt,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 adet yumurta

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

3, 5 su bardağı kadar un

Susamlı Rulo Poğaça Tarifi | 1

Arası İçin;

Yumuşak tereyağı

İç malzemesi için;

Beyaz peynir

Maydanoz

Susamlı Rulo Poğaça Tarifi | 2

Dışı için ;

Süt ve Susam

Susamlı Rulo Poğaça Tarifinin Yapılışı

Bir kase edinin ve mayayı, toz şekeri, ılık sütü ve son olarak mayayı ekleyip güzelce karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağını beklemeye bırakalım. Daha sonra süt ve mayanın üzerine listedeki diğer malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş ununu ilave edelim. Susamlı rulo poğaça için tüm malzemeleri ele yapışmayacak hale gelene kadar iyice yoğurun.

Susamlı Rulo Poğaça Tarifi | 3

Mayalanmasını beklemeden 6 parçaya ayırıp, bir bezeyi altına un serperek dikdörtgen şekilde açın ve üzerine yumuşak tereyağından sürün. Diğer bezeyi de üzerine koyun ve iç malzemesini ekleyin.

Son olarak hamuru uzun şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarıp süt ve susama buladıktan sonra yağlı kağıt tepsiye dizin.

Rulo poğaçalarınızı 30 dakikalık mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz! Afiyet Olsun! :)