Sırma uzmanlığında 'Fındık Yağı' | 1“Sağlık Uzmanı” Sırma, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde fındık yağından gelen sağlığı ve lezzeti birarada arayanlar için yeni Sırma Fındık Yağı’nı geliştirdi.

Sırma uzmanlığında “Fındık Yağı”

Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Yudum Gıda, yıllardır üstün kalitesiyle tüketicilerin beğenisini kazanmış olan Sırma markasıyla kalp dostu Sırma Fındık Yağı’nı üretti. Yeni Sırma Fındık Yağı yüksek Omega 9 oranı ve zengin E vitamini içeriği ile yüksek tansiyon riskini azaltır, kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir.

1 litre pet ve 5 litrelik teneke ambalajlarda satışa sunulan yeni Sırma Fındık Yağı “Sağlığı fındıktan, uzmanlığını Sırma’dan” sloganı ile mutfakların baş köşesinde yerini almaya hazırlanıyor.

Tüm yemeklere sağlık ve lezzet katıyor

Omega 9 yağ asidinin kandaki kolesterolün yükselmesini önlediği, kan şekerini düzenlediği, kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Omega 9 açısından çok zengin olan Sırma Fındık Yağı vücuttaki kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp-damar sağlığının korunmasında etkili oluyor. Sırma Fındık Yağı ayrıca içeriğindeki yüksek E vitamini ile vücudunuza doğal antioksidan desteği sağlıyor, fındıktan gelen doğal koruyucu bileşenler ile vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor, yaşlanma etkilerini geciktiriyor.

Yanma derecesi çok yüksek olan Sırma Fındık Yağı özellikle kızartmalar için çok uygun bir alternatif olmasının yanı sıra sıcak-soğuk tüm yemeklerde kullanılabiliyor. Sırma Fındık Yağı, kurabiye, kek ve tatlılara kattığı hafif doğal fındık tadı dolayısıyla da tercih ediliyor.

YENİ SIRMA FINDIK YAĞI ile DENEYİN !

KARNIBAHAR VE PIRASA PÜRELİ TAVUK

4 Kişilik / 20 Dakika

4 adet tavuk göğsü
60 ml Yudum Ayçiçek Yağı
2 diş sarımsak
100 gr domates püresi
1 adet küçük karnabahar
4-5 adet pırasa
150 ml süt
Kekik
Biberiye
Taze çekilmiş karabiber
Tuz

• Tavukları fırın kabına dizin. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domates püresi ile karıştırın. Biberiye ve 30 ml ayçiçek yağı ekleyerek tavukların üstünü kaplayacak şekilde yayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırınınızda 30 dakika kadar çevirerek pişirin.
• Karnabaharı haşlayın. Pırasaları ince doğrayın. Genişçe bir tavaya kalan yağı koyun. Isınınca pırasaları ekleyip iyice yumuşayana kadar çevirin. Karnabaharları ilave edin. Tuzlayın, biberleyin. Kekik serpin. Robotunuza alıp süt ekleyerek çekin.
• Tavuklarla beraber servis yapın.