Kırlaşmış ve beyazlamış saçlarınıza kimyasal işlem uygulamadan, boyasız ve doğal çözümler vardır. Beyaz saçlara siyah çay ve bektaşi üzümü ile çözüm yazısı ile saç beyazlaması konusunda etkili bitkisel yöntemler öğrenebilirsiniz.

Saç beyazlaması günümüzde 20’li yaşlardan itibaren ortaya çıkabilen bir sorundur. Saç beyazlamasının nedenleri ise büyük ölüçüde genetik faktörler, stres, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku olarak sayılabilir.

Beyaz saçlara siyah çay ve bektaşi üzümü ile çözüm

Estetik olarak kadınlar bu durumdan hoşlanmadığı için sık sık saçlarına kimyasal boya işlemi yaptırıyor. Bu kimyasallardan uzak durarak saçınızdaki beyazlardan kurtulabilirsiniz üstelik bu yöntemler oldukça kolaydır. Beyazlamış Saçlara Doğal Çözüm Yolları için Tıklayın!

Beyaz saçlara siyah çay ve bektaşi üzümü ile çözüm | 1

Beyaz Saçlar İçin Siyah Çay Maskesi

2 çorba kaşığı siyah çay

Su

Bu iki malzeme her evde vardır. Çayı demleyin. Ve soğumaya bırakın. Saçınıza uygulayın ve 1 saat kadar bekletin. Şampuan ile saçınızı yıkayın ve krem uygulayın.

Siyah çay güçlü bir antioksidandır. Saç köklerine bakım uygular. Böylece saçlar daha parlak ve canlı gözükürken kendi rengine gelmesine yardımcı olur.

Beyaz saçlara siyah çay ve bektaşi üzümü ile çözüm | 2

Bektaşi Üzümü İle Beyaz Saç Maskesi

Kurutulmuş birkaç kurutulmuş bektaşi üzümü

1 su bardağı hindistancevizi yağı

Yağı hazırlamak için üzümleri hindistancevizi yağı ile kaynatmaya yakın ısıtın. Soğumaya bırakın. Ilık bir hal alınca saçlarınıza masaj yapın.

Kurutulmuş üzümleri bir gece suda bekletip ertesi sabah saçlarınızı bu su ile durulayabilirsiniz. Alternatif olarak, kurutulmuş bektaşi üzümü tozunu limon ve badem yağı ile karıştırarak da bu uygulamayı yapabilirsiniz.