Çabuk yağlanan saçlar saç modelinizin çabuk bozulmasına, saçın kirli ve sönük gözükmesine neden olur. İşte çabuk yağlanan saçlar için çözüm önerileri:

Her ne kadar çabuk yağlanan saçların “sağlıklı” olduğu iddia edilse de yağlı saça şekil vermek bir kadın için yeterince zordur. İşte bu yüzden saçların yağlanmasına engel olan 5 çözüm yolunu sizler için derledik:

Çabuk yağlanan saçlara çözüm | 1

Çabuk yağlanan saçlara çözüm

1- Çok fazla dokunmayın

Saçları çok sık taramak ve ellemek çabuk yağlanan saçların başlıca sebeplerinden bir tanesi. Saçlarınızla oynadığınızda ellerinizde bulunan ter, yağ ve kirler saçlarınızın yağlanmasına yol açar. Sık taramak da yağ üretimini artırır.

2- Sıcak su kullanmayın

Sıcak su saç derisini kurutarak fazla yağ üretimine sebep olur. Bu nedenle saçlarınızı yıkadığınız suyun sıcak olmamasına dikkat edin. Soğuk su kullanamıyorsanız ılık su tercih edin.

3- Kremli şampuanlardan uzak durun

Doğru şampuanı seçmek her saç tipi için oldukça önemli. Yağlı saçlara sahip kişiler de saçlarının çabuk yağlanmaması için kremli şampuanlardan kaçınmalı. Aynı zamanda saçlarını iyi durulamaya da dikkat etmelisiniz. İyi durulanmayan saç da çabuk yağlanır. Haftada 1-2 kez kepeğe karşı şampuan kullanın.

4- Saçlarınızı çok sık düzleştirmeyin

Düz saçlar kafaya yapışık durduğu için çabuk yağlanır. Isı da yağ üretimini artırır. Bu yüzden her banyodan sonra saçınızı düzleştirme alışkanlığından vazgeçin. Fön makinesini de uzun süre kullanmayın.

5- Beslenmenize dikkat edin

Aşırı yağ üretimine neden olan, cildini yağlandıracak yiyeceklerden uzak durun. Yağlı bir cilt yağlı saçlar demektir. Saçları çabuk yağlanan kişiler özellikle fast food tüketmekten kaçınmalı.