Pirinç özellikle asyada en önemli besin kaynağı asyalı kadınlar pirinçle saç uzatma yöntemini uzun yıllardır kullanıyor. Sadece yemek değil cilt bakım ürünleri de üretiyor. Bunlardan biri de pirinç suyu saç uzatma formülü, pirinç suyunun saça faydaları nelerdir?

Pirinç de önemli bir güzelleştirici madde. Asırlar boyunca, Asya kadınları yüzlerini, vücut ve saçlarını güzelleştirmek için pirinç suyu kullandı. Pirinç suyunun inanılmaz saç ve cilt faydaları vardır. Yeni bir araştırma, pirinç suyunun yüzey sürtünmesini azaltmak ve saç esnekliğini arttırmak gibi saç bakımı etkileri sergilediğini göstermiştir. Pirinç suyunda hasar görmüş saçları onarabilen, aynı zamanda zarar görmesini engelleyen bir karbonhidrat olan inositol vardır. Uzman görüntüleme tekniği, inositolün durulamadan sonra bile saçların içinde kalmasını ve saçın korunmasını ve güzelleştirici etkilerin devam ettiğini göstermektedir.

Pirinç Suyu Saç Uzatma Yöntemi | 1

Böylece, durulama veya saçlarınızı pirinç suyu ile yıkamak, yönetilebilirliği artıracak ve gelecekteki hasarlardan koruyacaktır. Buna ek olarak, pirinç suyundaki amino asitler saç köklerini güçlendirir, hacim ve parlaklık kazandırır ve bir çok doğal bitkiye göre hızlı uzama sağlar.

Pirinç suyu saç uzatma maskesi

1/2 fincan pişmemiş pirinç (kahverengi, beyaz uzun tahıl, beyaz kısa tahıl, yasemin farketmez evde hangisi bulunuyorsa kullanılabilir.)

2 ila 3 bardak su

Öncelikle bir bardak su ile birinci yıkayın. Pirinç güzelce temizlenmiş olmalı.

Daha sonra, pirinci bir kaba koyun ve üzerine suyu dökün.  15 ila 30 dakika süreyle suda bekletin. Karışımı arada karıştırın Böylece pirinç içindeki mineral ve vitaminler suya geçsin.

Oluşan bu karışımın içine biraz hindistan cevizi yağı ekleyin. Sonrasında ise püskürtmeli bir şişeye alın. Bu suyu buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.

Saçınızda bekletme süresi ortalama 30 dakika olmalıdır.

Haftada 2 yada 3 defa uygulayabilirsiniz.