Kadınların güzelliklerini ön plana çıkaran en önemli şeylerden biri de saçlarıdır.

Kullanılan saç boyaları, çevresel faktörler derken saçlar yıpranır ve bakımsız bir hale bürünür. Tüketebileceğiniz sağlıklı besinler ile yıpranan, kırılan saçları güçlendirerek doğal, güçlü ve bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz.

Kurubaklagiller: Mercimek ve kuru fasulye gibi kurubaklagiller, içerdiği A ve C vitamini sayesinde saçların sağlıklı olmasına, kırıkların onarılmasına ve kısa sürede uzamasına yardımcı olur.

Süt ürünleri: Sağlıklı saçların en iyi kaynağı kalsiyum oranı yüksek besinler tüketmek. Yağ oranı düşük yoğurt ve süt saçlarınızı besler ve güçlendirir.

Havuç: Bakımlı, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak için A vitamini yönünden zengin bir besin kaynağı olan havucu öğün aralarında veya salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.

Yumurta: Güçlü saçlar için en etkili protein kaynağı yumurtadır. İçerdiği biotin ve B12 vitaminleriyle saçlarınızı güçlendirir ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Yeşil yapraklı sebzeler: Kalsiyum ve demir yönünden zengin olan yeşil yapraklı sebzeler saçların doğal bakımını sağlar. Ispanak ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler içerdiği A ve C vitamini ile sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar.