Saç şampuanlarının, saç bakım ürünlerinin tüm bu kimyasal kozmetiklerin saça hatta bedenimize verdiği zararlar su götürmez bir gerçektir. Peki şampuan kullanmadan saç temizliği mümkün mü sizce? şampuansız saç yıkama akımı diğer adıyla no poo şampuansız saç nasıl yıkanır? konusunu gündemimize taşıyor.Doğal saç şampuanı tariflerini evde kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

Şampuan Yerine Karbonat

Bir bardak suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin.
sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (1)Duş alırken saçınızı suyla ıslatın.
sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (2)Karbonatla karıştırdığınız suyu özellikle saç diplerine uygulayıp, saç derinizi ovalayın.
Şunu bilin ki bu yöntem şampuanlar gibi köpük yapmayacaktır.
sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (3)Karbonatı saç diplerinizi masajla yedirirken tırnaklarınızı değil, parmak uçlarını
kullanın.

Evde Yapabileceğiniz Doğal Saç Şampuanı Tarifleri İçin Tıklayınız

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (4)Saçınızı su ile güzelce durulayın.

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (5)İlk başta garip gelecek, fakat sonra alışacaksınız.

 

        Şampuan Yerine Sirke

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (6)1 yemek kaşığı sirkeyi yarım su bardağı suyun içine dökün,

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (7) gerisine banyo yaparken kullanacağınız sıcak sudan katıp, 1 bardağa tamamlayın.sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (8)sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (11)Banyoda saçınıza bunu sürüp masajla saçlarınıza yedirin ve su ile durulayın.

 

  Yalnız Su ile Saç Yıkama

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (10)Duş almadan önceden saçınızı tarayın, böylece banyo yaparken saçınızı karışmasını önleyebileceksiniz.

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (9)

Su altına geçin ve saç derinize tırnaklarınızla veya parmaklarınızla masaj yapın.

 

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (12)Normalde yaptığınız gibi saçınızı kurutun.
sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (13)Saçınıza herhangi bir ürün kullanmayın, unutmayın saçınızı doğal ve sağlıklı haline kavuşturma hedefinizdesiniz.
sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (14)Saçınız yağlı kaldıysa ve bundan rahatsızsanız, tarağınıza biraz karbonat döküp, saçınızı öyle fırçalayın, karbonat yağı emecektir.

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (16)Saçınızı örün veya tülbentle örtün.

sampuan_kullanmadan_sac_temizligi (15)Saçınız ideal görünüme kavuştuğunda haftada bir kez karbonat ve sirke ile bakıma devam edin.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.