Saçlarda renk değişimi hiç de hafife alınacak bir konu değil! Eğer siz de bu radikal kararı aldıysanız, uygulamadan önce ten rengine göre saç rengi tüyoları veren bu yazımızı mutlaka okuyun.

Yeni saç rengi konusunda seçim yapmadan önce kişiliğinizden cildinize, hatta göz renginize olan uyumunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. Doğru kararı verip, hayalinizdeki renge sahip saç boyası edindikten sonra, gerisi kolay!

Sizin İçin En Doğru Saç Rengini Bulun | 1

Eğer açık tenli iseniz; gözleriniz soluk renklerde ve saçlarınız da doğal sarılıkta ise küllü sarı farklı tonlarıyla denenebilir. Saçınıza yapacağınız küllü sarı gölgeler teninize çok yakışacaktır. Biraz daha fazla efekt vermek isterseniz saçlarınızı koyu kestane gibi sıcak tonlarla yoğunlaştırabilirsiniz. Böylece teniniz ve saç renginizle güzel bir kontrast yaratmış olacaksınız. Sakınmanız gereken renk ise cildinizi olduğundan soluk gösterecek altın sarısı tonları.

Sizin İçin En Doğru Saç Rengini Bulun | 2

Eğer teniniz koyu ise; gözleriniz de koyu ve saçlarınız doğal kestane rengindeyse sizin için kahverengi ve kestane tonlarının yanı sıra doğal kızıl, kumral ve çikolata tonları idealdir. Eğer bu tonları istemiyor ve sarıya dönük bir saç istiyorsanız, karakterinizi de göz önünde bulundurarak platin sarısına cesaret edebilirsiniz. Sizin sakınmanız gereken renkler ise bakır ve turuncu tonları.

Sizin İçin En Doğru Saç Rengini Bulun | 3

Gözleriniz ela ve teniniz pembe veya beyaza yakın ise doğal bir görünüm yaratmak adına kahverengi ve bakır tonları cildinize çok yakışacaktır. Uygulayacağınız pembe allıkla yanak ve saç renginiz güzel bir uyum yakalayacaktır. Eğer daha fazla efekt istiyorsanız, altın sarısı veya onun birkaç ton koyusunda meçler deneyebilirsiniz. Sakınmanız gereken renkler ise platin sarısı gibi fazla ışıklı tonlar.

Sizin İçin En Doğru Saç Rengini Bulun | 4

Birkaç makyaj tüyosu
Yeni bir saç rengi aynı zamanda makyajda da değişim demektir!

  • Açık sarı saç için:
    Cildinizin rengini açık pembe makyaj ve meyve tonlarında dudaklar ile koruyun. Koyu veya altın tonlarından veya yeni saç renginizin uyumunu yok edecek olan kırmızı dudaklardan kaçının.
  • Altın sarısı saç için:
    Pembe ve turuncu dudaklarla sıcak bir görüntü yaratın.
  • Koyu kestane saç için:
    Cilt renginiz ve dudaklarınız şeftali tonlarında olmalı. Turuncu allıktan ve bronz makyajdan kaçının.
  • Kızıl/kırmızı veya bakır saç için:
    Yüzünüz için şeftali tonlarını ve dudaklarınız için bronz tonları tercih edin. Fildişi tonlarından ve kırmızı rujdan sakının.
  • Siyah saç için:
    Cildinizin bazını koruyun; fakat kırmızı ruj ile güçlü bir görünüm yaratabilirsiniz. Pembe ve soluk tonlarda dudaklardan kaçının.

 

Kaynak: blog.gittigidiyor.com