Bir sabah uyandığınızda duymuyor olabilirsiniz. Aman biraz bekleyeyim geçer demeyin. Ani sağırlık nedenleri ve belirtileri yazımıza bir göz atın.

Ani duyma kayıplarını hafife almayın hanımlar. Eğer ani sağırlığınız 3 gün içinde geçmezse ve tedavi edilmezse kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Zamanında tedavi edildiği takdirde ise eski sağlığınıza kavuşabiliyorsunuz. Aman diyelim benim başıma gelmez okumama gerek yok diye düşünmeyin!

Konuyla ilgili olarak Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Söğütözü ve İçerenköy Hastaneleri KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Özgirgin; ani işitme kayıplarıyla ilgili bilgiler verdi ve uyarılarda bulundu:
Ani Sağırlık Nedenleri ve Belirtileri | 1

Ani sağırlığın nedenleri ve belirtileri

-Ani sağırlığın nedeni her ne kadar kesin olarak bilinmese de virüslerin neden olduğu düşünülüyor. Uçuk virüsü olarak bilinen herpes virüsü sonucu oluşan enfeksiyonla iç kulakta hücrelerin zarar görmesine neden oluyor.

-İlk aşamada çınlama olarak belirti gösteriyor. Siz geçici olduğunu düşünüp doktora gitmezseniz kalıcı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

-Ani işitme kaybı durumlarında ilk 48 saat içinde tedavi önemli. Eğer 1 ay kadar gecikirse ilaç kullanma şansınızda olmuyor.