Saç egzaması başta kızarıklık, kaşıntı, yağlanma ve pullanmaya neden olan bir egzama türüdür. Kafada egzama tedavisi makalemizde bu derdinize deva olabilecek önerilere yer verdik. Saçta egzama genetik, alerji, çeşitli ilaçların yan etkileri ve stres gibi nedenlerden oluşur.
Başta egzama nasıl geçer?
Cezvede zeytinyağını ısıtıp, ılık hale getirin, ardından saç diplerinize masaj yaparak yedirin.
1 saat boyunca bekletip, saçınızı şampuanlayıp yıkayın.

Uzun süre banyo yapmak ve çok sıcak su kullanmak cildi kurutacağından ve egzamayı azdıracağından, bundan kaçının.

Ulusal Egzama Derneği seboreik egzama için salisilik asit içeren kepek şampuanların kullanımını tavsiye ediyor.
Ketokonazol içeren şampuanları düzenli bir şekilde kullanın, kısa sürede başınızdaki egzama yok olmaya başlayacaktır.

Tahriş ve kaşıntıyı önlemek için cilt bakımınızı yapın. Spor yaptıktan yahut ılık duştan sonra saç diplerinize nemlendirici merhem uygulayın.
Yağ bazlı nemlendiriciler kuru cilt ve egzama tedavisinde su bazlı nemlendiricilerden daha etkilidir.

Kortikosteroid ilaçlar veya topikal bağışıklık düzenleyici ilaçlar da kafa derisindeki egzamaya deva olabilecek yöntemlerdendir.
Bu ilaçlar antihistaminiklerle birlikte alındığında saçtaki kaşıntıyı da hafifletir.

Nemours Vakfı’na göre, egzamaya neden olan kafa derisi enfeksiyonları antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Daha ciddi enfeksiyon tedavisi için oral antibiyotiklere ihtiyaç duyulurken, minör enfeksiyonlar, yani inatçı olmayan saç egzamaları topikal antibiyotik merhemler ile tedavi edilebilir.

Fototerapi kalıcı saç derisi egzamasından kurtulmak için kullanılabilir. Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne göre, bazı egzama türleri bağışıklık sistemi ile ilgilidir, fototerapi yani UV ışığının belirli dalga boylarına maruz kalma, bağışıklık sistemini olumlu etkileyebilir.

Saçtaki egzamanız geçmiyorsa, muhakkak bir alerji uzmanına görünüp, egzamanızın alerji kaynaklı olup olmadığını öğrenin ve tedavi olun.

İlgili Konular

Çocuklarda Egzama Ve Doğal Tedavi Yolları için tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.