Cantaloupe asma üzerinde yetişen, yumuşak, etli ve oldukça lezzetli bir kavun çeşididir. Cantaloupe meyvesinin faydaları makalemizde bu kavunun sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerine yer verdik. Meyve çok az yağ ve az miktarda kalori içerir. Kolestrolsüz yapısıyla kalp hastaları için ideal meyvelerdendir.

Cantaloupe kavunu A vitamini deposudur. A vitamini ise hastalıklardan korunmak ve göz sağlığı için oldukça önemli bir vitamindir. Gözleri kataraktan ve yaşlanma dolayısıyla oluşabilecek makula dejenerasyonunu önler.
Gözlerinizin sağlıklı olmasını ve keskin görme yeteneği istiyorsanız bu kavunu yemeğe devam etmenizi tavsiye ederiz.cantaloupe_meyvesinin_faydalari (4)

Cantaloupe kavunu bağışıklık sisteminizi güçlendirir. İçeriğindeki C vitamini ve fitokimyasallar sayesinde serbest radikallerle savaşır, bedeni mikroorganizmaların ve yabancı cisimlerin saldırısından korur.

Cantaloupe kavunu insomnia yani uykusuzluk çekenlere şifa olan bir meyvedir.
Sinirleri rahatlatır, kasları gevşetir, uyku uyarıcı yardımcı besin içeriği ile güzel bir gece geçirmenizi sağlar.cantaloupe_meyvesinin_faydalari (3)

Cantaloupe, diyabetten muzdarip insanlar için de çok yararlıdır. Kan şekeri düzeylerini kontrol eden yardımcı bitkisel besinler içerir. Aynı zamanda diyabetik nefropati gibi böbrek sorunlarından, diyabetik hastaları korur. Bu meyvede insülin direncini iyileştirmeye yardımcı besin vardır. Cantaloupe kavunu mükemmel bir anti-diyabetik meyvedir.cantaloupe_meyvesinin_faydalari (1)

Cantaloupe meyvesi hipertansiyonun önlenmesi ve tedavisinde yardımcı potasyum açısından zengindir. Yüksek sodyum düzeyi hipertansiyonun ana nedenidir.
Cantaloupe fazla sodyumun atılımını sağlar. Bu nedenle yüksek kan basıncını kontrol altına almak isteyenler için ideal meyvelerdendir.cantaloupe_meyvesinin_faydalari (5)

Cantaloupe meyvesi kalp hastalığını önlemede yardımcı birçok besin maddesi içerir. Kavun, kalp sağlığı için çok iyidir.
Cantaloupe, oksidatif stresle savaşarak kolesterol düzeylerini kontrol altına almaya yardımcı antioksidanlar bakımından zengindir.
Meyve ayrıca damar sertliği önlemede yardımcı olan C vitamini de içerir. Bu meyveyi yemeye devam ederek inmeyi önleyebilirsiniz.cantaloupe_meyvesinin_faydalari (2)

Folat eksikliği için Cantaloupe

Bu kavun kansızlığı önlemek için en iyi meyvelerdendir. Vücut hücrelerinin sağlıklı olmasını sağlayan folik asit açısından zengindir. Folat eksikliği anemi semptomlarının ana nedenidir. Folat eksikliği yeni doğanlarda gelişme geriliği, konjenital defektler gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.Cantaloupe yemek folat eksikliğine bağlı sorunların önlenmesinde yardımcı olur. Hamile kadınlar ve anemi hastaları için mükemmel bir meyvedir.

Cantaloupe meyvesinin kalorisi düşüktür, lifli yapısıyla sizi uzun süre tok tutar ve acıkmanızı önler. Zayıflamaya yardımcı süper besinlerdendir.

Yapılan araştırmalar cantaloupe kavunu yemenin metabolik sendromu önlemede yardımcı olduğunu göstermiştir. Bu kavunu bolca tüketen İran ve Tahran halkında metabolik sendrom rahatsızlığına rastlanmamaktadır. Cantaloupe iltihabı tedavi eden böylece metabolik sendromu önleyen besleyici özlere sahiptir.

Cantaloupe meyvesi kanseri önlemekte de oldukça etkilidir.
Meyve bedenimizi toksinlerden arındıran antioksidandan yüksek miktarda içerir.
Akciğer, pankreas, meme ve bağırsak kanserinin önlenmesine yardımcı olur.

İlgili Konular

Tropikal Meyvelerin Faydaları Tıklayınız

Kış Meyveleri Ve Müthiş Faydaları Tıklayınız

Nar Ve Nar Suyunun Müthiş Faydaları İçin Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.