Soğuk algınlığı ve tıkanıktan muzdaripsiniz fakat kimyasal ilaçları da kullanmak istemiyor musunuz? o zaman burun tıkanıklığına pratik çözüm doğal dekonjestan resimli tarif makalemizde ilacı denemenizi tavsiye ederiz. Dekonjestanlar burun tıkanıklarını gidermek için kullanılan bir ilaçtır. Bu yöntem sayesinde burun hava yollarınız, sinüsleriniz açılacak daha rahat nefes alacaksınız ve gribi daha hızlı atlatacaksınız.

Malzemeler
Elma sirkesi
Bal
Taze limon suyu
Acı biber tozu (eğer acı biber yoksa, kırmızı biber tozu kullanın)
Kurutulmuş zencefil tozu
Zerdeçal tozu
Karabiber toz
Bir karıştırma kabı
bir çırpıcı
Bardak
Kapaklı cam kase

Yapılışı
4 yemek kaşığı elma sirkesini kaseye dökün.
Üzerine 4 yemek kaşığı aze sıkılmış limon suyu ekleyin.
2 yemek kaşığı bal katın.
Yarım tatlı kaşığı toz acı biber ekleyin.
1 tatlı kaşığı kurutulmuş zencefil tozu katın.
Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal tozu ekleyin.
Bir tutam karabiber tozu serpin.
Mikserle çırpın.
Şurubu kapaklı kavanoza koyup, 1-2 hafta buzdolabında muhafaza et.

Nasıl tüketilir?
Bu şuruptan günlük 1-2 yemek kaşığı yiyebilirsiniz.
Bu şurup çocuklar için uygun olmayabilir, ama günde en fazla 1 yemek kaşığı verilebilir. 1 yaş altında çocuklara vermeyiniz.
Her kullanımdan önce iyice çalkalayın. Tozların tamamen çözünmesi olası değildir ve bu çalkalama tozların alta çökmesini sağlamak amaçlıdır.burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (1) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (2) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (3) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (4) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (5) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (6) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (7) burun_tikanikligina_pratik_cozum_dogal_dekonjestan (8)burun_tikanikligi