Tıbbi antibiyotiklere başvurmadan, size önerimiz, uzmanlar tarafından tavsiye edilen en güçlü doğal antibiyotikleri denemenizdir. Tıbbi antibiyotikler başta çok işe yarar gibi gözükür, onlar sayesinde hastalıklarımızı atlatırız fakat her aldığımız antibiyotik bağışıklık sistemine vurulan darbedir.
Antibiyotikler, böbreklere, bağırsaklara, ve vücudun diğer organlarına hasar verebilecek etkenler içerir. Ve bir süre sonra vücudumuz aldığımız antibiyotiğe bağışıklık kazanır, yeniden hasta olduğumuzda bu antibiyotik etki etmemeye başlar.Fakat En Güçlü Doğal Antibiyotikler, vücudunuza zarar vermeden, hatta size yarar sağlayarak sağlığınıza kavuşturur.

En Güçlü Doğal Antibiyotikler

En Güçlü Doğal Antibiyotikler | 1
Sarımsak
Yoğurtların vazgeçilmezi olan ve alıştınız mı vazgeçilmez bir sos maddesi olan sarımsak, bilinen en güçlü doğal antibiyotiklerdendir.
Sarımsak, penisilin gibi tıbbi antibiyotiklerin içerisinde bulunan allicin maddesinden bolca içerir.
Sarımsak Allicin, Ajoen ve Diallyl-sülfür bileşiklerinden oluşur. Bu maddelerin, tıbbi antibiyotikler kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Yapmanız gereken her gün bir diş sarımsağı hap gibi yutmaktır.Küçük küçük kesip yutmak, bir diş olarak yutmaktan daha etkilidir.
Sarımsak özellikle kullak enfeksiyonu için de faydalıdır. Pediatri ve Adölesan Tıbbı arşivlerinde yeralan bilgiye göre sarımsak, kulak ağrısını kesiyor. Bu ilacı şöyle
yapmak mümkün birkaç diş sarımsak ile bir tatlı kaşığı zeytinyağını kısıt ateşte 5 dakika ısıtın, ara ara karıştırın ki yanmasınlar, ve soğuyunca, bu sıvı karışımı ağrıyan kulağa damlatın. en_guclu_dogal_antibiyotikler_2_balBal
Bal güçlü bir antiseptik, antibiyotik ve antibakteriyerldir. Bal bilinen en güçlü doğal antibiyotiklerdendir
Ayrıca bal pekçok vitamin ve mineral içerir. Araştırmalar balın, antibiyotiğe dirençli bakteriler karşısındaki antibakteriyel faaliyetini sürdürdüğünü bulguladılar.
Hergün 1 tatlı kaşığı bal yemek bağışıklığınızı güçlendirecek, hastalıklara karşı size direnç sağlayacaktır. SteviaÇay Ağacı Yağı
Çay ağacı yağı geniş spektrumlu antiseptik ve antibiyotiktir.
Deri enfeksiyonları için en iyi tropikal ilaçlardandır hatta, İkinci Dünya Savaşı sırasında askerler tarafından dezenfektan olarak kullanılmıştır.
Kullanım şekli: Günde bir defa bir çay bardağı suya 2-3 damla damlatılarak içilir.
Cilt Enfeksiyonları için günde 2-3 kez Çay Ağacı Yağı uygulamanız tavsiye edilir. en_guclu_dogal_antibiyotikler_4_elma_sirkesiElma Sirkesi
Doğal elma sirkesi, A,C, E gibi vitaminlerden, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerden içeren eşi bulunmayacak kadar faydalı bir gıdadır.
Çalışmalar elma sirkesinin dkan basıncını düşürmede, bazı kanser türlerini önlemede, kilo vermede gibi pek çok alanda etkili olduğunu göstermiştir.
Elma sirkesinin antiseptik özelliği ile harici mikroplarla, antibiyotik özelliği ile de vücut için enfeksiyonlarla savaştığı araştırmacılarca bildirilmiştir.
Bu doğal antibiyotiği salata ve yemeklerimizde çeşni ve aroma sağlamak için kullanabilirsiniz.
Ayrıca her sabah aç karnına1 tatlı kaşığı elma sirmesi, 1 tatlı kaşığı bal 1 bardak ılık su karışımını içmek kısa sürede yağlarınızın yakımını böylece kilo vermenizi sağlar. en_guclu_dogal_antibiyotikler_5_kekik_yagi

Kekik Yağı
Kekik yağı elenoik asit içerir,antibiyotik ve antiviraldir.
Sarımsakta olduğu gibi, antibiyotiğe dirençli enfeksiyonların tedavisinde kullanılan
alternatif tıp mamülüdür. Suyla karıştırılmış kekik yağı ile gargara yapmak boğaz ağrılarını giderir, hap şeklinde almak ise bağışıklığı güçlendirip, enfeksiyonlardan
kurtulmanızı sağlar.Bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarında, diş eti iltihapların da kullanılabilir. Yara ve yanıklarda antiseptik olarak kullanılır.
Kullanım şekli: Haricen; cildinize masaj şeklinde uygulayabilirsiniz. Ayrıca bir çay bardağı suya 1-2 damla damlatılarak gargara yapılır.

 

teaYeşilçay
Yeşilçayın pek çok faydası vardır fakat doğal antibiyotik özelliği en mühimidir.
Northwestern Üniversitesi ‘nde yapılan araştırmalarda, yeşil çayın içerisinde bulunan bazı bileşiklerin antibiyotik özellik gösterdiği belirtildi.
Yeşil çay, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı vücudun savunma sistemini destekliyor, ve kısa sürede hastalıklardan kurtulmanızı sağlıyor.
Günde birkaç fincan içmek bile sağlığınıza büyük yarar getirecektir.

 en_guclu_dogal_antibiyotikler_probiyotikProbiyotikler
Yararlı bakteriler vücudumuzun güçlü savunumu, güçlü bağışıklık demektir. Tıbbi antibiyotikler bağırsaklardaki yararlı ve zararlı antibiyotikleri öldürürler.
Faydalı bakteriler öldüğünde ishal, kabızlık gibi mide ve bağırsak sorunları ortaya çıkıyor, bunların kısa sürede düzelmesini sağlamak amacıyla probiyotikler kullanılmalıdır.
Probiyotikler floranın normale dönmesini ve bağışıklığın tekrar kazanılmasını sağlıyor.
Probiyotik içeren yoğurtlar işinizi görecektir.

İlgili Konular

Antibiyotik Tedavisi Görürken Yoğurt Yiyin! Tıklayınız

Antibiyotiklerin Yan Etkileri Nelerdir? Tıklayınız

Doğal Antibiyotik Tarifi Tıklayınız

Antibiyotikten 100 Kat Güçlü Çorba Tarifi Tıklayınız

 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.