Mikro nano yağ enjeksiyonu, estetik cerrahide yağ alma ve yağ enjeksiyonu işleminin bir arada kullanıldığı bir tekniktir.

Yüz gençleştirme operasyonlarından vücut şekillendirmeye kadar çok sayıda estetik işleminde kullanılabilmektedir. Nano yağ enjeksiyonunun avantajı ise kişinin kendi yağ hücrelerinin kullanılarak estetik işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. Yağ enjeksiyonu hacim kazandırma ya da zamanla kaybolan hacim değişikliklerini düzenlemek için yapılır.

mikro-cerrahide-mikro-nano-4

Özellikle yüz gençleştirme operasyonlarında oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır. Liposuction teknikleri ile alınan yağ hücreleri özel bir işlemden geçirilerek hacim ihtiyacı olan bölgelere enjekte edilir. Mikro nano yağ hücreleri özellikle göz çevresi problemleri, ağız kenarı kırışıklıkları, mimik çizgileri, dudak çevresi çizgileri, kaş arasındaki dikey çizgiler ve alındaki yatay çizgilerin tedavisinde tercih edilir. Yüz germe ameliyatlarında rötuş ve tamamlayıcı işlem olarak da zaman zaman kullanılır.

mikro-cerrahide-mikro-nano-2

Kişinin kendi yağ hücreleri kullanılır

Mikro nano yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağ hücreleri kullanıldığı için herhangi bir alerji riski taşımaz. Etkisi diğer dolgu enjeksiyonu malzemelerine göre daha uzun sürer, yaklaşık 2 yıl gibi bir dayanıklılığı vardır. Hem liposuction yani yağ alma hem de enjeksiyon olmak üzere iki farklı işlem gerektirdiği için mutlaka alanında uzman bir cerrah tarafından klinik bir ortamda gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Eğer sizin de yüzünüzde hacim eksikliği varsa, göz çevrenizde ya da cildinizde kırışık ve oluklar varsa mikro nano yağ enjeksiyonundan faydalanabilirsiniz. Mikro nano yağ enjeksiyonu ile minimal dozlar uygulandığı için ameliyata gerek kalmaksızın estetik sorunlarınızdan kurtulmuş olursunuz. Ayrıca bu operasyon sadece yüz için değil vücuttaki meme, popo, kalça gibi hacim kazandırılması istenen bölgeler için de kullanılır.

mikro-cerrahide-mikro-nano-3

Kendi yağınızdan elde edilen enjeksiyon malzemesi, non invaziv yani ameliyatsız teknikler ile siz de estetik sorunlarınızdan kurtularak doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bunun için alanında uzman bir cerrahtan ayrıntılı bilgi ve destek alabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

http://www.guncelozturk.com/

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı