Karaciğer vücudumuz için en önemli organlardan biridir. Karaciğer temizleme kürü için 4 tarif makalemizde karaciğerinizi toksinlerden arındıran detoks tarife yer verdik. Karaciğeri 500’den fazla fonksiyonlarından sorumludur, karaciğer metabolizması, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi ve detoksifikasyon sistemi üzerinde temel rol yapar.
Karaciğer kanda filtreleme işlevi görerek, toksinleren kurtulmanıza yardımcı olur.Karaciğer, toksistten ve hücresel hasardan korumak, kanı temizlemek için 2 şekilde vazife görür. Toksinler vücut dokularına zarar verebilen maddelerdir. Bu madde, ağır metaller, serbest radikaller ve metabolik kalıntılar gibi cisimlerdir. Toksinler gıda, su ve hava yoluyla vücudunuza girebildiği gibi kimyasal işlemler yoluyla vücut tarafından da üretilmektedir.

Margarin, kanola yağı, mısır yağı ve fıstık yağı içeren işlenmiş gıdalar, kızarmış yiyecekler, organik olmayan hayvansal besinleri çok sık tüketmek zamanla karaciğerde toksin birikmesine yol açar ve bu organa büyük zarar verir.

Beyaz ekmek, beyaz makarna, şekerli içecekler, ve abur cubur, şekerleme gibi işlenmiş karbonhidrat besinlerde vücuda şeker yüklemesi yapar ve şeker seviyesini stabil tutmak için karaciğerin üzerine ekstra yük bindirir. Bunun sonunda karaciğer zamanla yorulup, iyi çalışamaz duruma gelir.

1.Tarif
Malzemeler
1 pancar
1 havuç
Kabuğu oyulmuş 1 limon,
1 avuç maydanozkaraciger_temizleme_kuru_icin_4_tarif (1)

2. Tarif
Yarım salatalık
2 su bardağı marul
1 adet kabukları soyumuş misket limonu
1 su bardağı pazı
Yarım adet soyulmuş normal limon.karaciger_temizleme_kuru_icin_4_tarif (2)

3.Tarif
2 adet kabukları soyulmuş portakal
Yarım parça kereviz
1 adet soyulmuş limon
Yarım su bardağı karahindiba
Yarım su bardağı maydanozkaraciger_temizleme_kuru_icin_4_tarif (3)

Talimatlar:
1., 2. , 3. tarif dilediğinizi uygulayın.Tarifteki malzemeleri dilimleyip sırayla katı meyve sıkıcağından geçirip,
hazırladığınız sıvıyı için.

4.Tarif
Malzemeler
6 bardak su
1 tatlı kaşığı lavanta
5-7 adet enginar yaprağı
3 avuç kuru hindibağ
1 parça kök zerdeçal
Yapılışı
1 tencereye tüm malzemeleri koyup kaynatın, soğuyunca buzdolabına kaldırın ve orada muhafaza edin.
2 hafta boyunca kahvaltı ve akşam yemeğinden yarım saat önce 1 çay bardağı tüketmeye devam edin.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir