Kış aylarının gelmesiyle birlikte sizi etkisi altına almaya çalışan kış depresyonuna karşı önleminizi aldınız mı?

Kendinizde son zamanlarda yoğun baş ağrısı, halsizlik, ilgisizlik, sinirlilik ve ağlamaklı hissediyorsanız ne yazık ki depresyona girmişsiniz demektir. Bu depresyon uyku düzeninizi bozabilir ve yaşamdan keyif almayan bir ruh haline büründürür.

Kış depresyonundan kısa sürede çıkmanızda mümkün uzun süre etkisi altında kalmanızda mümkün. Hatta soluğu psikolog ve psikiyatrilerde de alabilirsiniz.
kis-depresyonu-kapida-2

Kış depresyonunun belirtileri

Yataktan çıkmak istememe, işe gitmek istememe, günlük işlerin çok ağır ve zor gelmesi, uykusuzluk veya tam tersi aşırı uyuma, yaşam isteğinin azalması, kendini aşırı suçlama, intihar fikirleri veya girişimi gibi etkilerle ortaya çıkıyor ve ruh haline temelden etkiliyor. Ancak bilinmelidir ki depresyon tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır.

Eğer kendinizden şüpheleniyorsanız psikoloğa gitmenizde fayda var. Eğer gitmeniz gecikirse hastalık kronikleşebilir ve düzelmeniz uzun zaman alır.

Depresyon ne kadar uzun sürerse sosyal, özel ve iş hayatınız olumsuz derecede etkilenir. Bu nedenle kış depresyonundan kolayca sıyrılabilmek için bir uzmandan destek alın ya da doğal yöntemlerle kurtulmaya çalışın.