Bahçeci Kadın Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği 'tüp bebek' toplantısına büyük ilgi! | 1

Bahçeci Kadın Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği halk toplantısı büyük ilgi gördü. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emre Bakırcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, üremeye yardımcı tedavi yöntemleriyle ilgili son gelişmeler anlatıldı.

Daha önce tüp bebek denemeleri olan katılımcıların ortak sorusu, “Hiçbir problem görünmediği halde neden tüp bebek uygulaması sonuç vermiyor? Sizin farkınız nedir?” oldu. Dr. Erden ve Dr. Bakırcıoğlu en büyük farkın; ekip tecrübesi olduğunu belirtti. Dr. Erden, “Mutlaka eksik yapılan bir şeyler vardır. Önemli olan sorunu doğru tespit etmek ve gereken tedavi seçeneklerini size göre uygulamaktır. Her infertil hastaya standart tüp bebek uygulaması yapmıyoruz biz!” dedi. “Hiç spermi olmayan bir erkeğin baba olabileceğini iddia ediyorsunuz, ama olmuyor. Neden?” sorusuna ise, “Yine yapan kişilerin deneyimi burada ön plana çıkıyor. Sperm analizinden, mikro TESE işlemine kadar yapılan her tetkik ve tedavi çok önemli. Onların görmediğini biz görebiliyoruz, onların bulamadığı spermleri biz bulabiliyoruz. Çünkü bu konuda çok tecrübeliyiz. Her yıl uluslar arası platformda yayınlar yapıyoruz ve hasta sonuçlarımızı buralarda açıklıyoruz. Bunlar da başarımızın kanıtıdır” diye konuştu.

Bahçeci Kadın Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği 'tüp bebek' toplantısına büyük ilgi! | 2Toplantıya, bu yöntemle çocuk sahibi olan çiftler de katılarak, diğer katılımcılara destek verdiler ve ümit ışığı oldular. Eşinin hiç spermi olmadığı halde, sadece ilaç tedavisiyle 3 yaşındaki kızına kavuştuğunu anlatan Meryem Kara, “Dr. Emre Bakırcıoğlu’na son çare olarak başvurmuştum. Hiç ümidim kalmadığı anlardı. Ama Emre Bey bize çok büyük destek verdi, tedavimizi planladı. Spermi olmadığı için asla çocuğu olmaz denilen ve o zaman çok çok üzülen eşim, tüp bebeğe bile gerek kalmadan ilaç tedavisiyle baba oldu. Şimdi kızımızla bir aile olduk. İkinci bebek için tekrar Emre Bey’e gideceğiz. Böyle bir hekimle karşılaştığımız için gerçekten çok şanslıyız. Doğru doktoru bulmak bile maalesef çok kolay değil” diyerek duygularını dile getirdi. 3,5 yaşında ikizleri olan Ersin-Zeynep Hoçur ve Özen-Engin Er çifti de çocuklarıyla birlikte toplantıya katılarak hem örnek oldular hem de renk kattılar.

Bahçeci Kadın Sağlığı Merkezi’nin düzenlediği