Koltuk atı bölgesinde koyu görüntü çok sık karşılaşılan, kişiye rahatsızlık veren estetiksel sorunlardandır. Koltuk altı kararması neden olur? makalemizde kararmaya yol açan sebeplere yer verdik.

Evde koltuk altı kararması giderme doğal yollardan mümkündür. Özellikle kadınlar tarafından yaşanan estetik bir problem olan koltuk altı kararması farklı birçok nedenden kaynaklanabilir.

Koltuk Altı Kararmasının 6 Nedeni

koltuk_alti_kararmasi_neden_olur (1)

Antiperspirantlar

Antiperspirantlarda bulunan alüminyum tuzları ve koku maddeleri cilt ile reaksiyona geçip, renk bozulmasına neden olabilir. Antiperspiran kullanmaktan vazgeçtikten sonra, koltukaltı kararmasından kurtulan çok kişi vardır.

koltuk_alti_kararmasi_neden_olur (3)

Obezite

Şişman insanların ciltlerinde yalnızca koltuk altında değil, boyun ve kasık bölgesinde de koyulaşma görülebilir. Sürtünme, kararmanın bariz nedendir, ancak bu durum bedende insülin üretimi ile ilgili ciddi bir soruna da işaret edebilir.

koltuk_alti_kararmasi_neden_olur (2)

Akantozis Nigrikans Hastalığı

Koltuk altı kararmasının nedenlerinden biri de akantozis nigrikans denilen insülin bozukluğu, addison hastalığı ve hipertiroidizmle bağlantılı bir rahatsızlıktır. Akantozis Nigrikans hastalarında koltuk altı kararması görülebilir.

koltuk_alti_kararmasi_neden_olur (4)

Genetik

Bilim adamları yaptıkları çalışmalarda, kalıtımın koltuk altı kararmasında etkili bir faktör olduğunu belirlemişlerdir. Annenizde, anneannenizde, üst kuşaklarda koltuk altı kararması sorunu varsa, muhtemelen sizde de görülecektir.

koltuk_alti_kararmasi_neden_olur (6)

Sentetik giysiler giymek

Bazı insanlar pamuklu giysiler yerine güzel görünmek adına sentetik giysileri tercih edebiliyor, bu kıyafetleri teri emmediğinden koltuk altı kararmasına zemin hazırlayabiliyor. Keza, dar elbiseler giymek de koltuk altı kararmasına sebep olabilen şeylerdendir.

koltuk_alti_kararmasi_neden_olur (7)

Jilet

Koltuk altını jiletle traj etmek kıl köklerini kuvvetlendirir, tüylerin daha sert ve siyah çıkmasına yol açar. Jiletin bir etkisi de cildi bozup kararmaya yol açmasıdır. Epilasyon aletleri, ağda sizin için alternatif yöntemler olabilir.

Gebelik

Hamilelikte bedenimizde fiziksel, kimyasal ve psikolojik pek çok değişim yaşanır, bu durum melanin pigmenti üretimini de artırıp, koltuk altı kararmasına yol açabilir.

Evde Koltuk Altı Beyazlatma Yöntemleri

Lekeler ve kararmalar için piyasada satılan kimyasal içerikli beyazlatıcılar yerine evde kendiniz doğal yollardan koltuk altı kararmalarını giderebilirsiniz.

Ancak özellikle alerjisi olanların kendilerine uygun yöntemi seçmesini tavsiye ederiz. Çünkü çözüm için uyguladığınız yöntemler daha çok sorun oluşturabilir.

Koltuk altı kararmasına beyazlatma yöntemleri
Koltuk altı kararmasına beyazlatma yöntemleri

Bunun için de dilerseniz koltuk altının küçük bir bölgesinde önce deneyin ve sonrasında sorunsuz ise tüm koltuk altına uygulayın.

Koltuk Altı Beyazlatmanın Doğal Yolları Neler?

Doğal yollardan koltuk altı kararmasına çözüm için kullanabileceğiniz limon, karbonat, soda gibi birçok malzeme bulunur. Evde birkaç dakikada uygun bir bütçe ile hazırlayabileceğiniz maskeler sayesinde hem doğal hem ucuz hem de hızlı şekilde koltuk altınızı beyazlatabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararmasının 6 Nedeni | 1

İşte en hızlı koltuk altı beyazlatma yöntemi için evde yapabileceğiniz tarifler:

Koltuk Altı Beyazlatma Hindistan Cevizi Yağı

Koltuk altı kararmasına kesin çözüm olarak Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı koltuk altındaki kararma ve lekeleri giderirken içeriğindeki E vitamini ile cildi besler, nemlendirir ve kötü koku oluşumuna engel olur. Direkt olarak Hindistan cevizi yağını koltuk altına hafif masaj yaparak uygulayın ve durulamayın. Günlük olarak yağı uygulayabilirsiniz. Dilerseniz günde birkaç kez de uygulama yapabilirsiniz. Dilerseniz Hindistan Cevizi Yağı Cilt Maskesi Tariflerimize göz atabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararmasının 6 Nedeni | 2

Koltuk Altı Kararması Giderici Limon

Limon içeriğindeki asitlerin beyazlatıcı etkisiyle koltuk altı kararmasına çözüm olarak kullanılmaktadır. Her gün limon suyunu koltuk altınıza sürerek yarım saat bekletin ve durulayın. Düzenli günlük uygulama sonrası kısa süre içerisinde koltuk altınızda beyazlama olacak ve limon sayesinde koltuk altı deriniz ölü hücrelerden arındırılarak temizlenecektir.

Limon uygulamasını içine şeker karıştırarak da yapabilirsiniz. Şeker eklenen limonlu karışımı hafif masaj yaparak koltuk altınıza uygulamanız peeling etkisi gösterir. Güzelce cildinize masaj yaparak uyguladıktan sonra 15 dakika bekleyin ve durulayın. Böylelikle ciltteki ölü derinin atılımı hızlanacaktır.