Kulakta egzama sebepleri oldukça çeşitlidir. Egzama genel anlamda kulakların içinde ya da vücudun her yerinde meydana gelebilir. Kulak egzaması genel anlamda kulak içinde meydana gelen, kaşıntılı deri oluşmasına yol açan bir deri döküntüsüdür. Kulak egzamasında tüm kulaklar, kulak zarına kadar etkilenebilir. Kulak egzaması özellikle kaşıntı vermesi sebebiyle rahatsızlık verebilir.

Kulak Egzaması Nasıl Belirti Verir?

Kulak egzaması belirtileri vücudun diğer kısımlarında görülen egzamalarla benzerlik göstermektedir. Egzama belirtileri ise:

  • Kulak çevresinde kuru ve pul pul deri döküntüleri meydana gelebilir,
  • Kulak kanalı içinde pul pul deri döküntüleri görülebilir,
  • Kulak etrafında kızarıklıklar ve şişmeler meydana gelebilir,
  • Kulak kanalında ve kulak çevresinde sık sık kaşınmalar meydana gelir,
  • Kulaktan gelen akıntılar da egzamaların en yaygın belirtileri arasındadır.

Kulak egzaması için söz konusu belirtiler, özellikle soğuk havalarda daha da sık şekilde görülür. Sigara kullanan kişilerde kulak egzaması yaygın şekilde görülmektedir. Bunun yanı sıra kulak egzamasına yol açan sebepler arasında bulunan stres ve alkol tüketimi, egzamanın geçmesi için mutlaka bırakılmalıdır.

Kulakta egzaması sebepleri nelerdir, nasıl geçer? | 1

Kulak Egzaması Neden Olur?

Kulak egzaması nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak bazı durumların egzama için risk faktörlerini arttırdığı bilinmektedir. Kulak egzamasına yol açan bazı sebepler ise:

  • Genetik yatkınlık egzamada oldukça etkilidir. Kalıtsal olduğu düşünülen egzama, tüm ailede görülebilir.
  • Alerjik reaksiyonlar da kulak egzamasına yol açan sebeplerden biridir. Özellikle kuruyemiş çeşitleri, süt, balık gibi özel besinlere alerjisi olan kişilerin kulaklarında egzamalar gözlemlenebilir.
  • Nem oranı bakımından düşük yerlerde yaşayan kişiler de egzama için risk altındadır.
  • Kullanılan yanlış sabunlar, deterjanlar egzama için en önemli risk unsurları arasındadır.

Kulak egzamasının tedavisi için doktor tarafından tavsiye edilen ilaçlar kullanılmalıdır. Kulak egzaması için verilen ilaçlar genellikle kulak damlaları, mantar önleyici kremler, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ilaçlar verilebilir. Bu ilaçların yanı sıra sirke ve zeytinyağı da kulak egzamasına iyi gelen yöntemler arasındadır. Kulak egzaması için başvurulması gereken doktor ise cilt doktorlarıdır.

Kulak Egzaması Çözümü İçin Tıklayın !

Kulak Egzaması Cinnet Sebebi Tıklayın !

Egzama Nasıl Geçer? 20 Öneri Tıklayın !

Seboreik Dermatit Sebepleri Nelerdir? Tedavisi Varmı? Tıklayın !