Profilolift`le estetik facialarına son | 1Eski fotoğraflarda ve aynadaki yansımanızdaki fark, sizi bıçak altına yatmaya mı yönlendiriyor? Ama, dergilerde ve gazetelerde gördüğünüz, estetik faciaları gözünüzü korkutup, sizi vazgeçirebilir. Ameliyatlar sonrasında daha güzelleşmek ve kusurların örtülmesi beklenirken, eskisinden daha da kötü sonuçlar alınabilir. Örneğin sarkan yanaklarınız gerginleşirken, burnunuz düşük görünebilir. Op. Dr. Naci Çelik teknolojik imkanları tecrübesiyle birleştirerek Profilolift adını verdiği, tek bir bölgeyi düzeltmek yerine, onun diğer bölgelerle orantısını gözeten bir sistem uyguluyor. Sistem hastanın değiştirmesini istediği bölgenin, işlem sonucu diğer bölgelerle uyumlulaştırılmasını, bunun daha ekonomik ve kısa sürede iyileşecek şekilde yapılmasını hedefliyor.
Son yıllarda en çok başvurulan ameliyatlardan olan yüz gerdirme, gelişen teknolojiyle birlikte yüzümüzün yer çekimine karşı savaşında, en büyük savunması oldu. Ancak, yapılan estetiklerin bir çoğu faciayla sonuçlanıyor.

Gözlerin, burnun, kaşların ve dudakların birbirine mesafesindeki uyumu göz ardı edilebiliyor. Yüzünüzün neresinde sarkmanın olduğu ve hacmin nerede eksildiğini önceden görememek ameliyatın, eskisinden daha kötü sonuçlanmasına neden olur. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Naci Çelik, estetik ameliyatlarında göz ardı edilen bu noktaya, Profilolift uygulamasıyla yepyeni bir boyut getiriyor. Profilolift, yüzünüze herhangi bir uygulama yapılmadan önce, yüzünüzün 3 boyutlu dinamiğini göz önünde bulundurarak burnunuz, gözleriniz, kaşlarınız ve dudaklarınızla uyumlaştırma sürecini hedefleniyor. Çekilen 3 boyutlu fotoğraflarla, sarkmanın nerede olduğu saptanıp, düzeltmeler simülasyonla yapıldıktan sonra, hastanın da bu görüntüyü onayıyla operasyon gerçekleştiriliyor.

Yöntemin uygulayıcısı Op. Dr. Naci Çelik; Profilolift’in ne olduğunu, nasıl işlediğini ve beklenen sonuçları hakkında bilgi verdi.

Profilolift nedir ?

Yüz germe ameliyatları estetik cerrahinin önde gelen ve orta-ileri yaş kadın ve erkeklerin en sık estetik cerrahlara başvurduğu ameliyatlar arasındadır. Ancak bu operasyon sonrası yüzün ifadesinin kaybolması gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Yüz germe ameliyatlarında yüzün 3 boyutlu dinamiği göz ardı edilerek sarkmış derinin yanlara veya yukarı doğru toparlanıp kulak önü, arkası ve saçlı deri içinde izler bırakarak operasyonun tamamlanmasıdır. Bu tür bir operasyon sonucunda kişinin yüzü gerilmiş görünmekle birlikte yeni yüz, hastanın genç haline benzemeyerek yapay bir fotoğraf ortaya çıkarmaktadır. Profilolift bu noktada devreye girerek yüzün 3 boyutlu dinamiğini de göz önüne alarak sadece bir germe ameliyatı olmaktan çıkıp volüm replasmanı, sarkmış yüz kaslarının toparlanması, çene, boyun ve servikal konturun ve aynı zamanda burun ve dudakların da eski genç görünüme kavuşturulmasını sağlar.

Profilolift’in yüz germeden farkları nelerdir ?

Profilolift operasyonunu uygulamak için öncelikle hastanın 3 boyutlu fotoğrafları çekilir. Bu 3 boyutlu fotoğraflar bize yüzün neresinde sarkma neresinde hacim eksikliği neresinde kırışıklıklar olduğunu net olarak gösterir.

Ardından yine üç boyutlu fotoğraflar üzerinde gerekli düzeltmeler simülasyon olarak yapılır ve operasyon sonrası ortaya çıkması muhtemel görüntü hastayla beraber değerlendirilir. Yüz germeden farklı olarak operasyonun amacı sadece deriyi çıkartıp tekrar dikmek değildir. Gerekli durumlarda elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, servikal konturun (yani çene ile boynun birleştiği noktanın) keskinleştirilmesi, çene hattının ortaya çıkartılması, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan osteoporoz ve diş kayıpları nedeniyle bozulmuş çene ucu hattının belirginleştirilmesi de yapılır. Ayrıca gözlerde sadece sarkmış göz kapaklarının düzeltilmesi değil aynı zamanda gözün medial-lateral aksının düzeltilerek bakışların gençleştirilmesi de sağlanır. Yine yüz germe ameliyatlarından sonra ortaya çıkan bir durum da yüzünde germe yapılmış hastanın burun derisine dokunulmadığı için burnun germeden önceki halinden bile iri ve sarkık durması söz konusudur. Bu, zaman içinde burun derisinin de yaşlanarak sarkmasına bağlıdır. Profilolift operasyonunun bir parçası olarak burun derisinin toparlanması işlemi de gerçekleştirilir.

Profilolift kimlere uygulanabilir ?

Bu işlem yüz germe operasyonun da olduğu gibi sadece bir gençleştirme ameliyatı değil aynı zaman da bir güzelleştirme ameliyatı da olduğundan otuzlu yaşlardan sonra tüm erkek ve kadınlara uygulanabilir.

İşlem nerde yapılyor ve ne kadar sürer ?

Bu tür işlemlerin hepsinde olduğu gibi hastanede yapılan bir işlemdir. Hastanın gereksinmelerine göre genel veya lokal anestezi altında uygulanabilir. Bizim hastalarımızın ortalamasını ele alacak olursak yaklaşık 4-6 saat süren bir işlemdir. Her hastaya yapılan işlem farklı olduğu için (hastanın ihtiyaçlarına göre) net bir ameliyat süresi vermek mümkün değildir. Hastanın bir gece hastanede kaldıktan sonra ertesi gün evine gitmesi mümkündür.

İyileşme süresi nedir ?

Bu ameliyatlar için başvuran hastalar genellikle çalışan grup olduğu için operasyon sonrası bakımımız mümkün olduğu kadar çabuk ödem geçirici işlemlere dayanıyor. Operasyon sonrası hastaya hilotherm tedavisinin başlanması gerekiyor. Ancak en iyi durumda bile hastanın en az 10 gün işten izin alması gerekmektedir. Operasyon sonrası yüzün tam istenilen şekli bulması üç ayı bulur ancak hastaların memnuniyeti üçüncü haftadan sonra ortaya çıkar.

Profiloliftin maliyeti nedir ?

Operasyon kişiye özel planlandığı ve iki ayrı hastanın operasyonu birbirinden tamamen farklı olabileceği için bu tür operasyonlarda fiyat da kişiye özel olur yani böyle bir operasyon 5000 TL ye de mal olabilir 25000 TL ye mal olabilir.

Naci Çelik/ Prago Klinik Adres-Tel-Web : Bağdat Caddesi. Zincirliköşk Sokak. Köşk Apartmanı No:2 Daire:10 Erenköy / İstanbul +90 (216) 386 27 27 www.drnacicelik.com www.nacicelik.com