Yaz ayları ile birlikte kadınların en büyük şikayeti olan ayak kokusu ve ayak sağlığı da bir adım öne çıkıyor. Özellikle kalın ayakkabılar ve hava almayan ayaklar, kısa bir süre sonra tepki vermeye başlıyor. Bu tepkilerden bir tanesi kötü koku, bir diğeri ise mantar oluşumu şeklinde karşınıza çıkacaktır. Ayakkabı seçimi yaz aylarında daha büyük önem taşıyor ve bunun yanı sıra dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken birtakım detaylar da karşınıza çıkacaktır.

Ayaklarınızı gün içerisinde Sık Sık Yıkayın

Yaz aylarında kötü kokuya engel olmak ve daha da önemlisi mantar oluşumunun önüne geçebilmek adına ayaklarınızı günde en az 3 kez yıkamanız tavsiye ediliyor. Sabun kullanarak yıkadığınız takdirde mantar oluşumu ve kötü kokuların önüne geçmeniz de mümkün olacaktır. Elbette tek başına yeterli değil ve bunun yanında ayakkabı seçimi detayı da büyük bir önem taşımaktadır. Dilerseniz bu detaya da hep birlikte göz atalım.

Yaz Aylarında Ayak Sağlığına Dikkat | 1

Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yaz ayarında ayaklarınızın hava alması çok daha büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden daha rahat ve açık ayakkabıları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer mümkünse sandalet ve terlik kullanımı arttırılmalıdır. Kalın kumaş yapısına sahip ayakkabılardan olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Ayakkabı seçimi doğru yapıldığı ve ayak yıkama eylemi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde mantar oluşumu da meydana gelmeyecektir.

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz için Tıklayın !

Ayak Mantarına Doğal Kına Tedavisi için Tıklayın !

El ve Ayak Beyazlatma için Tıklayın !

Ayakkabı alırken nelere dikkat edilmeli Tıklayın !