Pnömoni, yani zatürre bakterilerin akciğer iltihabına yol açtığı bir solunum hastalığıdır.Bugünkü sağlık köşemizde zatürre belirtileri nelerdir? nasıl iyileşir, zatürre tedavisi bitkisel şifa yollarına yer verdik.  Öksürük, sarı balgam çıkışı olarak belirtiler verir. Çoğu durumda hafif olarak seyreder ve 2-3 hafta içinde kişi iyileşir. Fakat bazı durumlarda iş ciddidir, hatta bakteri ölümcül bile olabilir. Küçük çocuklar, bebekler, 65 yaş üstü yetişkinler, bağışıklık sistemi zayıf olanlar, akciğer iltihabı ile bazı hastalıkların birleşimi
hastalığı daha tehlikeli kılar. Zatürre belirtileri öksürük, ateş, titreme, nefes darlığı, baş ağrısı, iştahsızlık, kilo kaybı, göğüs ağrısı,

Sarımsak
Sarımsak, bakteri, virüs ve mantarlarla mücadele eden. antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Aynı zamanda vücut ısısını düşürmek için yardımcı olur ve balgam atımını kolaylaştırır.

1 bardak süte, 4 su bardağı su, ve yarım tatlı kaşığı sarımsak katın.Orijinal miktarın dörtte biri düşene kadar bu karışımı kaynatın. Günde 3 kez için.
Veya;
Eşit miktarda limon suyu ve balı karıştırın. İçine ezdiğiniz sarımsağı katın. Günde 3-4 kez, 2-3 tatlı kaşığı bundan tüketin.
Sarımsak çayı da size şifa olabilir.

zaturre_tedavisi_bitkisel (1)

Sebze Suları
Taze havuç suyu, ıspanak suyu, pancar suyu, salatalık suyu ve diğer sebze suları sağlığınız için özellikle akciğer iltihabı için mükemmeldir.Bağışıklığı artırır, balgamı söktürür, ve detoksifikasyona yardımcı olurlar.. Fosfor ve klor zengini yaban havucu suyu da ciğerlerinize ve bronş sisteminize son derece faydalıdır.
Bir bardağın üçte biri pancar suyu üçte biri salatak suyu karıştırın ve üçte iki havuç suyu ekleyin. Her gün bunu için.

zaturre_tedavisi_bitkisel (2)

Susam
Susam doğal bir balgam söktürücü olarak hareket ederek balgamdan kurtulmanızı sağlar
1 yemek kaşığı susamı bir bardak suya koyup kaynatın.
İçine 1 yemek kaşığı keten tohumu ekleyip kaynatmaya devam edin. Karışımı süzün ve daha sonra bir tatlı kaşığı bal ve bir tutam tuz ekleyin. Günde bir kez bu karışımı içiniz.

zaturre_tedavisi_bitkisel (4)

Buhar
Buhar enfeksiyonla mücadelede yardımcı olarak öksürüğün kesilmesini ve tıkanıklığın giderilmesini sağlar.
Bir tencerede su kaynatın, okaliptüs, lavanta, çay ağacı, limon, ya da kafur yağı gibi uçucu yağlardan dilediğinizden birkaç damla ekleyin. Buharı soluyun. Daha iyi teneffüs için, bir havlu ile başınızı örtün.

 

Zerdeçal
Bu şifalı bitki üst solunum yolundan balgamı atmak için, mukolotik görevi üstlenir. Ayrıca enfeksiyonla savaşan, antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Zerdeçal tozu ve ısıttığınız hardal yağını karıştırıp, göğsünüze koyun. Temiz bir bezle bölgeyi örtün, cildiniz bitkisel kürü çeksin.

1 bardak süte bir tatlı kaşığı zerdeçal tozu katıp günde 2-3 kez bunu için.
veya;
Bir bardak sıcak suya yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal ve bir çay kaşığı karabiber tozu koyup karıştırın. Günde bir kez bunu için

zaturre_tedavisi_bitkisel (3)YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabil