Alix Avien cosmetics logo

Yılbaşı gecesi giyeceğiniz kıyafeti şimdiden düşünmüş olabilirsiniz, peki ya yılbaşı makyajınızı nasıl yapacağınıza karar verdiniz mi? Yılbaşı ışıltısını yüzünüze taşımadan önce Alix Avien makyaj uzmanlarının sizler için hazırladığı Yılbaşı Makyaj önerilerini okumanızda fayda var…

Yılbaşı gecesi yılın en önemli olaylarından biridir şüphesiz. İnanışa göre yılbaşına nasıl girerseniz, tüm yılınız da öyle geçer… Tüm yılınızın güzel geçmesi için o gece her zamankinden daha güzel ve alımlı olmanız gerekir… Sizi o gece her zamankinden güzel kılacak kusursuz bir makyaj için yapmanız gerekenleri adım adım sıralayan Alix Avien uzmanları, ilk adımın yüzün iyice temizlenmesi olduğunun altını çiziyorlar. Temiz bir cilde yapacağınız makyaj, makyajın daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır. Uzun zamandır peeling ve maske yapmadıysanız, makyaj öncesi gün içerisinde bunları yapmanızda fayda var…

Yüzü temizleyip nemlendirdikten sonra ilk adım makyaj için baz oluşturmaktır… Bunun için cildinizin renginde bir fondöten seçmeniz en doğrusu olacaktır. Cildinizin renginde olmayan bir fondöten maske gibi duracağından istemeyeceğiniz bir görüntüye neden olabilir… Cilt rengi ve tipine uygun olan fondöteni bir sünger yardımıyla boyun dahil olmak üzere uygulayın. Fondötenin kurumasının birkaç saniye bekledikten sonra ikinci adıma yani pudra uygulamaya geçebilirsiniz. Pudranın da yine ten renginize uygun tonda olmasına dikkat edin.

Cildimizi makyaja hazırladığımız gibi, göz çevresini de göz makyajına hazırlamamız gerekiyor. Göz altındaki morluk, torba, şişlik vb.’yi azaltmak, göz çevresini pürüzsüz bir tuale çevirmek için concealer (kapatıcı) uygulanması şarttır. Uygulayacağınız concealer kusurları kapatırken, göz çevresinin daha aydınlık görünmesini sağlayacaktır. Concealerı parmak uçlarınıza sürüp, ardından tampon hareketlerle parmaklarınızı çok bastırmadan göz çevrenize uygulamanız en doğrusudur.

Göz makyajına hazır hale gelen göze artık far uygulayabilirsiniz. Far rengini kıyafetinize uygun seçebileceğiniz gibi, yılbaşı gecesinin klasiği olan füme ve siyah tonlarından da seçebilirsiniz. Yılbaşı gecesinin ruhunu hafif pırıltılı ve metalik farlarla bakışlarınıza yansıtabilirsiniz. Alix Avien’in geniş far yelpazesinde, metalik fardan ışıltılı fara, hem kuru hem de ıslak kullanılabilen farlara kadar çok geniş çeşitler bulunmaktadır.

Sıra göz çevresini belirginleştirmeye geldi. Göz çevresini eyeliner ile keskin bir hat şeklinde belirginleştirebileceğiniz gibi, göz kalemi ile göz çevresine buğulu bir efekt de verebilirsiniz. Alix Avien’in keratinli eyelinerı kirpik diplerini besleme özelliği ile makyaj yaparken bakım yapmanızı da sağlar. Alix Avien göz kalemleri ise göz çevresini tahriş etmeyen özel ve kullanımı kolay yumuşak formülü ile vazgeçilmeziniz olacak!

Bakışlarınızı çarpıcı kılmak, daha dolgun ve hacimli kirpiklere sahip olmak için Alix Avien Magic Mascara’yı kullanabilirsiniz. Bu yeni maskaranın en büyük özelliği, özel tasarım kıvrılabilir plastik fırçası en küçük kirpikleri bile kökünden ucuna kavrayarak biçimlendirmesidir. Formülündeki Lecitin ise kirpiklerin dökülmesini engellediği gibi, kirpikleri beslemeye de yardımcı olur.

Alix Avien’in yılbaşı gibi özel günlerde kullanılmak üzere yeni çıkardığı Mascaliner adlı ürün ise, hem maskara hem de eyeliner görevi görmektedir. Simli yapıdaki bu ürün özel uygulama başlığı ile hem pırıltılı eyeliner gibi hem de kirpiklere ışıltı veren pırıltılı maskara gibi kullanılabilmektedir. Dört farklı renk seçeneği olan bu yeni ürünü yeni yılda mutlaka denemelisiniz!

Sıra yüzünüze ışıltı ve gölge katmaya geldi. Bunun için Alix Avien Blush-on serisinden seçeceğiniz bir allığı yanaklarınızdan şakaklarınıza doğru uygulayın. Hatların çok keskin olmamasına ve aradaki geçişleri yumuşatarak sağlamaya gayret edin.

Sıra son aşamaya, yani imzaya geldi. Makyajınızın imzası şüphesiz rujunuz olacaktır! Yılbaşının sembolü ve bu sezonun modası olan kırmızıyı muhakkak yılbaşı gecesi dudaklarınıza taşımalısınız. Alix Avien’in nemlendirici özellikteki ruj serisinde farklı tonlardaki kırmızı rujlardan biri mutlaka sizin için! Kırmızı dudakların etkisini daha da çarpıcı kılmak için Alix Avien lipgloss da uygulayabilirsiniz.

Artık eski yılı en güzel biçimde uğurlamaya, yeni yılı ise en güzel şekilde karşılamaya hazırsınız! Yılbaşı Gecesine Hazırsınız!