Çocukların hassas vücutları çabuk hastalanır. Ateşlenme, böcek ısırması gibi çocuk hastalıklarına doğal çareler var. Bu yöntemleri hafif düzeydeki şikayetlerde kullanın. Çocuğun hastalığı ciddi bir hal aldıysa vakit kaybetmeden doktora gidilmesi gerekiyor.

Çocuk hastalıklarına doğal çareler

Anneannelerin hafif düzeydeki çocuk hastalıkları için denenmiş yöntemleri vardır. Sizde her küçük rahatsızlık için çocuğa ilaç vermek istemiyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Ciddileşen belirtiler için ise en doğru çözümü doktorların uygulayabileceğini unutmayın.

Çocuk hastalıklarına doğal çareler | 1

Çocuk Hastalıklarına Doğal Çözümler

Çocuğunuzda hafif ateş farkettiyseniz biraz limonlu su içirebilirsiniz. Bol sıvı tüketimi ateşin düşmesine yardımcı olacaktır.
Anne sütü bebeklerin cilt problemlerine iyi gelebilir. Cildindeki küçük leke ve sivilceler için annenin sütünü pamuk ile bebeğin cildine sürebilirsiniz.

Bahçe yada parkta oynayan çocuğunuzu böcek ısırdıysa biraz karbonatlı su ile kabaran bölgeyi yıkayabilirsiniz.
Öksüren çocuklar için zencefil bal karışımını deneyebilirsiniz. Bir çay kaşığı vermeniz yeterli olacaktır. 1 yaşın üstündeki çocuklar için uygundur.

Çocuklarda sık karşılaşılan kabızlık sorunu için doğal meyvelerden yapılmış az şekerli kompostoları deneyebilirsiniz.
Pirinç lapası çocukların bazı ağrıları için idealdir. Çocuğunuzun kolunda yada bacağında çarpmalara bağlı ağrıları varsa ılık pirinç lapası sürün.