Bulaşık Makinesi Kullanımında Püf Noktalar

Nevreste

Hala umudum var
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
290.268
596.048
42
5.jpg


Bulaşık makinesine ilk kullanımdan önce tuz haznesi bölümüne 1,5 – 2 kilo tuz ve taşana kadar su doldurmalısınız. Ayrıca parlatıcı haznesine dolana kadar parlatıcı doldurmalısınız. Deterjan olarak üçü bir arada tablet kullanıyorsanız tuz haznesine ilk kullanımda dolana kadar su doldurun ve parlatıcı kullanmayın. Tablet deterjan kullanabilmek için makinenizin tablet deterjanı kullanabilmek için gerekli opsiyonu olmalıdır. Tablet kullanmaya uygun olan makineler tableti eritebilmek için daha yüksek ısıda su kullanır. Aksi takdirde makineye yerleştirilen tablet erimeyebilir. Tablet erimeyince deterjan artıkları bulaşıklardan temizlenemeyebilir. Kısa programda yıkama yapılacaksa tablet kullanımı pek uygun değildir.

Enerji ve deterjan tasarrufu için;

  • Makine kullanılmıyorsa düğmesi kapalı tutulmalıdır.
  • Makine yıkma işlemini gerçekleştirdiği sürece kapağı açılmamalıdır.
  • Parlatıcı ve su kireç ayarı düzgün yapılmalıdır.
  • Bulaşıklar makineye düzenli yerleştirilmelidir.
  • Bulaşıkların kirlilik durumuna uygun yıkama programı seçilmelidir.
  • Bulaşıklar makineye yerleştirilmeden evvel yemek kalıntılarından arındırılmalıdır.
Günlük kullanımda bulaşık makinesi;

  • Yalnızca bulaşık makineleri için üretilen deterjanlar kullanılmalıdır.
  • Bulaşık makinesinin kapağına ağırlık koyulmamalıdır.
  • Bulaşık makinesinin sepetleri fazla doldurulmamalıdır. Aksi takdirde çatal, kaşık, bardak ve tabaklarda çizilmeler yaşanabilir.
  • Bulaşık makinesi temizliğinde uygun deterjanlar kullanılmalıdır. Aksi halde makinede çizikler oluşabilir.

26803198.jpg

Bulaşık makinesi yıkamaya uygun olmayan bulaşıklar;

Kimyasal madde, alkali, sigara külü, mum lekesi, cila, gümüş, ısıya dayanıksız çatal, kaşık, bıçaklar, teflon tavalar, plastik kaplar, kristaller, tahta gereçler, bu tür araçlar makinenin performansını düşürerek makineye zarar verebilir.

Bulaşıkları makineye yerleştirirken dikkat edilmesi gerekenler;

Çatal, kaşık, bıçak, tencere, tencere kapağı ve diğer büyük parçalar makinenin alt sepetine, bardak, fincan, kase, çay tabağı gibi ufak parçalar ise makinenin üst sepetine muntazam bir şekilde yerleştirilmelidir. Bulaşıklar makineye dizildikten sonra pervanelerin dönüp dönmediği kontrol edilmeli ve daha sonra makine çalıştırılmalıdır.

Bulaşık makinesinin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Bulaşık makinesinin içinde biriken yağ ve kirleri arındırmak için boş olarak en yüksek ısıda çalıştırılmalıdır. Bulaşık makinesi temizliği için özel olarak üretilmiş temizleyiciler bulunmaktadır. Bulaşık makinesinin filtre ve pervanesi düzenli olarak ayda en az bir kere temizlenmelidir.

Kaynak:yemek haberleri
 
X