Cennet koylarıyla Fethiye

radika

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.024
4
a6124a49-89ef-40a4-8640-9aa8d6a370a0.jpg


a730e599-7c08-4ec1-bb91-91a3b204cb3a.jpg
d287cd57-0fc4-4844-8b21-31354e5bef00.jpg


d8ea2ee2-8233-4edb-8116-00931d905229.jpg


bccc302b-8200-491f-80f8-660b4567b0c4.jpg


092c9a91-14a9-42e7-9ddb-cfc1aa4b43b2.jpg


d50f7947-e310-47bd-bf58-f6229eb9d9da.jpg


9298ae09-835a-4cd4-adac-427804fdeafe.jpg



aaf68252-c268-46cc-b668-1f8568c45bae.jpg


ddc78453-2c2c-4ba7-ad07-1760c4a2a040.jpg

turkbayragiCennet koylarıyla Fethiye

Çevresindeki dik yüksek dağları, kalesi ve kayalara yontulmuş Likya mezarlarıyla ünlü Fethiye, yolculuğun başlangıç noktası. Teknede geçirilen geceden sonraki ikinci günün hedefi Tersane Adası ve Ağa Limanı. Kahvaltı faslının ardından, palmiye ve zeytin ağaçlarıyla süslü doğal liman Tersane’de geçen günün sonunda, gecelemek için Ağa Limanı’na geçiliyor. Üçüncü günde Fethiye Körfezi’nin sayısız koylarında yapılan bir gezintiden sonra, Sarsala ve Bedri Rahmi Koyları’nda mola veriyorsunuz. Bedri Rahmi, ilk mavi turlarından birinde adı verilen koyun girişindeki kayaya hatıra resmi çizmiş. Yamaçlarında antik kaya mezarlarının yükseldiği koy, görülmeye değer mavi duraklardan. Dördüncü gün yapılan, doğası ve denizin içindeki hamam kalıntıları ile ilginç. Batıkhamamı ziyaretinden sonra, konaklama için Kleopatra Koyu’na hareket ediliyor. Beşinci gün Körfezin en kuzeyinde yer alan Göcek Limanı’na varmadan önce, Yassıca Adalar’da bir mola veriyorsunuz. Altıncı günkü durak meşhur Ölüdeniz. Turkuaz rengi mavi suları ve efsanesiyle ünlü Ölüdeniz’den sonra, Gemiler Adası’na hareket ediliyor. Buradaki Ortaçağ’dan kalma kilise ve mozaikleri hala duran kale, görülmeye değer. Yedinci gün burnunuzu Kızılada’ya çevirerek, bütün gün vakit geçiriyorsunuz. Akşam üstü ise sizi Fethiye Limanı’na dönüş yolculuğu bekliyor.

Tersane Adası
Tersane Adası, Fethiye Körfezi’ndeki en büyük ada. Derin bir kanaldan geçerek ulaşılan kış limanı, özellikle Osmanlı döneminde kullanılan eski bir tersanenin ve başka yapıların kalıntılarıyla dolu. Adanın doğu tarafındaki demirlemeye elverişli ve korunaklı diğer koy, yaz limanı adıyla biliniyor. Tarihsel kaynaklara göre ada geçmişte Telandria ismiyle iskan edilmiş. Burası, Bizans döneminde de denizcilerin Fethiye Körfezi’ndeki en güvenli sığınaklarındanmış. Tıpkı Kaya Köyü’nde olduğu gibi, Lozan Anlaşmasından sonra, 1922 mübadelesiyle boşaltılarak, sakinleri Yunanistan'a göç etmek zorunda kalmış. Geceleme ve yüzme molası için Tersane Adası, körfezin vazgeçilmez yerlerinden.

Alışveriş
Fethiye çevresinde, dokumacılık oldukça gelişmiş durumda. El tezgahlarında dokunan özgün kumaşlar, halı ve kilimler ilginizi çekebilir. Tezgahlardaki kolon ve dastar kumaşları, Fethiye köylerindeki kadınların el emeğini yansıtıyor. Seydiler ve Karaçulha kilimleri, heybeler, çuvallar, Kaya (Makri) halıları, üzüm motifli dastarlar, yün ve kıldan yapılan kolonlar, bal, tahin, lokum, dağ ve ada çayları, kekik ve çeşitli baharat, çeşitli deniz ürünleri ve bunlardan üretilen hediyelik eşyalar Fethiye ve çevresinde bulabileceğiniz yöresel renklerden.

Ağa Limanı
Fethiye Körfezi’nin Kurtoğlu Burnu’na yakın ucu, demirlemekten zevk alacağınız ikiz koylardan oluşuyor. Ağ Limanı, dinlenmek, yüzmek, balık avlamak ya da karada yürüyüş yapmak için son derece elverişli özelliklere sahip. Koyun hemen arkasındaki yumuşak patikayı izleyerek, yaklaşık bir saatlik yürüyüşle Likya'nın antik Lydae kentine ulaşabiliyorsunuz. Aynı patikadan devam edip tepenin diğer yamacından aşağıya indiğiniz vakit karşınıza, Kleopatra Hamamı diye bilinen Manastır Koyu çıkıyor.

Sarsala Koyu
Dalaman’a 12 kilometre uzaklıkta, korunaklı ve sakin bir yer olan Sarsala Koyu, mavi yolculuğa çıkan tekne ve yatların duraklarından. Çamlarla denizin kucaklaştığı, hiçbir yapılaşmanın olmadığı tertemiz deniz ve kumsala sahip koyun tepelerindeki manzara muhteşem.

Bedri Rahmi Koyu
Bedri Rahmi Koyu, Fethiye Körfezi’nde Tersane Adası'nın hemen karşısında yer alıyor. Taşyaka ve Likya Koyu isimleri ile de bilinen koy, doğal güzelliği ve tarihsel dokusu nedeniyle mavi yolcuların en sevdiği duraklardan. Türk yazınının ve resim sanatının değerli ustalarından Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 1973 yazında yakın dostları ile birlikte çıktığı mavi yolculuk sırasında, üzerine bir balık resmi çizdiği kocaman bir kaya, bugün de bütün güzelliği ile koyun girişindeki su kaynağının hemen yanında mavi yolcuları selamlıyor. Yörede “Balıklı Taş” olarak adlandırılan bu muhteşem resim nedeniyle koy, büyük ustanın adıyla anılıyor. Bedri Rahmi Koyu, rüzgarlara karşı korunaklı ve demirlemeye çok elverişli bir yapıya sahip. Koyun arkasındaki tepeleri kaplayan çam ve zeytin ormanı ile zakkum çiçekleri, küçük kumsal ve turkuaz renkli sularla bütünleşerek fantastik bir görüntü yaratıyor. Ağaçların ve kayaların arasında saklanmış gibi duran güvercin yuvası tipindeki basit mezarlar ve ev tipi kaya mezarları; koyun doğal güzelliğini tamamlayan arkeolojik ve tarihsel süsler.

Yassıca Adaları
Bazı denizcilik haritalarında Jessica Adaları olarak da yer alan bu adalar gurubu, Göcek Limanı’na en yakın demirleme yeri. Yassıca Adaları, Fethiye Körfezinde en romantik günbatımı fotoğrafını alabileceğiniz yerlerin arasında yer alıyor. Çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplanmış irili ufaklı adaların hemen önünde korunaklı ve sığ koylar, su sporları meraklılarına olanak sağlıyor. Yassıcaların yanındaki Hacı Halil Adası ve Şeytanlı Ada’da, demirlemek için alternatif koylar bulunuyor.

Göcek
Sayısız ve birbirinden güzel koyların bulunduğu Fethiye körfezinin Göcek bölümü, yatlar ve mavi yolculuk teknelerinin en gözde yeri. Göcek, aynı zamanda Türkiye’nin en lüks marinalarına sahip. Burada, yatlar için her türlü servisin verildiği üç marina yer alıyor. Şu anda hizmet veren marinaların ikisi Göcek merkezinde ve diğeri ise Simavi Koyu olarak adlandırılan yerde. Göcek koyları ve adaları, dünya ve Türkiye "sosyete"sinin buluşma noktası... Göcek’te turizm hemen hemen marina çevresinde yaşanıyor dense yeridir. Lokantalar ve alışveriş mağazaları hep iskele çevresinde sıralanıyor. Yürüyüş yolu, oturma grupları ve çevre düzenlemesiyle Göcekliler ve yerli-yabancı turistler denizle içiçe... ,Fakat Göcek içinden denize girilebilecek uygun plaj yok. Biraz ilerleyip 7 kilometre öteye gidecek olursanız, sakin tertemiz kıyılara rastlayabilirsiniz. Her türlü deniz sporuna imkan tanıyan Göcek çevresindeki durgun denizde, Dalyan ve Köyceğiz'den gelen Nil kaplumbağasına da rastlanıyor.

Gemile Adası
Fethiye'ye 9 kilometre uzaklıktaki Gemile Adası, Mavi Tur teknelerinin uğrak yerlerinden. Ortaçağ’da Sybola adıyla bilinen Ölüdeniz Havzası içinde yer alan Gemile veya Aya Nikola Adası, zamanında Avrupa ve Doğu Akdeniz ülke ticaret ve seyahat gemilerinin uğrak yeri haline gelerek, bir hac merkezi halini almış.
 
muhtesem yerler bayildimopuyorumnanaktan
keske oralarda olsakyerimseniben
palasimin icin tesekkürler canimopuyorumnanaktan
 
muhtesem yerler bayildimopuyorumnanaktan
keske oralarda olsakyerimseniben
palasimin icin tesekkürler canimopuyorumnanaktan

Rica ederim.Kimbilir belki senelik izninizi burada geçirmek nasip olur.O muıhteşem denizde yüzerken kulaklarımı çınlatırsın artık..zemuszemus
 
iş yerinde gözümü gönlümü açtın canım.emeğine sağlık
 
biz 20 gun once fılan oralardaydık..fethiye,ölüdeniz de ..hiç göründüğü gibi degildi.. :)

denizi harikaydı orası ayrı :)

göcek,gökova buralarda cok güzel :)
 
Ayy evt fethıye sÜper ya
temmuz baŞı fethıyedeydık
12 adalar
ÖlÜdenız
saklıkent
harıka yerler yaa
bayıldım doĞrusuuu
 
ağustos başında ordaydım
ölüdeniz çok çok güzel bir koy değil
inanın daha güzel yerleri var
kesinlikle Fethiye'ye tatil için gidin
 
bende iki sefer gittim fethiye oludeniz saklikent cok guzel
o sicak yaz gunlerini hatirladim bian icim isindi
 
anammmmmmm seyrederken bile insan kendinden geçiyor bir an gözlerimi kapadım sanki orada o anı yaşadım arkadaşım gerçektenpaylaşım için tşkürler çok makbule geçti bu yaz kocama iyice bi baskı yapıp gezmeliyim oraları
 
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim...a.s. Türkiyemiz cennet... Keşke her köşesini görebilsekturkbayragi
 
X