Felsefe Köyü'ne yardım...

heexee

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
7.750
4.857
Ali Nesin, Felsefe Köyü'ne yardıma çağırıyor!

Prof. Dr. Ali Nesin, geçen yıl inşasına başladıkları Felsefe Köyü’nün kurulumuna katkıda bulunmak isteyenleri iş başına çağırdı.
ali-nesin-felsefe-koyu-ne-yardima-cagiriyor--4530683.Jpeg

Tamar Melike Tegün / Milliyet.com.tr

Dünyada imece usülü kurulan tek bilim kurumu olan Matematik Köyü, başına gelen türlü çeşit aksilik ve felaketlere rağmen, her yıl yüzlerce gence ev sahipliği yapıyor.

Prof. Dr. Ali Nesin; önderliğinde kurulan Felsefe Köyü’nün inşaatında yarıya gelindiğini ancak ekonomik sıkıntı yüzünden destekçilerine kibarca ‘elleri cebe atma’ vakti geldiğini belirtti.

İşte Nesin’in sosyal medyada paylaştığı çağrı;



“Sevgili Dostlar,

Matematik Köyü müthiş bir başarı yakaladı. O kadar ki başvuran öğrencilerin ancak onda birini kabul edebiliyoruz.

Her yıl ilkokuldan doktoraya kadar 5000 dolayında öğrenci Köy'ü ziyaret ediyor.

Yurtdışından hocalar da Köy'de ders vermek için kuyruğa girmiş durumdalar. Namımız aldı yürüdü...



Yazokullarımız meşhur, biliyorsunuzdur.

İlkbahar ve sonbaharlarda ise bir nevi Disneyland'a dönüşüyor Köy.

Akın akın gelen çocuklarla matematiksel oyunlar oynuyorum.

Yenildikçe oynamak istiyorlar, oynadikça yeniliyorlar...

Bir zaman sonra o kadar şanslı olamayacagımı düşünüp stratejiyi aramaya başlıyorlar.

Tam bulmak üzere olduklarında oyunu değiştiriyorum; yağma mı var!

En sonunda yeniyorlar tabii. İşte o zaman keyiflerini görmelisiniz.

Bazılarına da ancak iki saatte bulabilecekleri bir soru soruyorum. Hangimiz kaç defa aralıksız iki saat düşünmüşüzdür ki; zaman mı var? Ama çocuklar iki saat boyunca probleme yogunlaşıyorlar ve altından girip üstünden çıkıyorlar. Başlangıçta kendilerine imkânsız gelen bir problemi çözmek onları çok mutlu ediyor. Kendilerine güven duyuyorlar, zekâlarına şaşıyorlar.



Matematik Köyü dünyada bir ilktir ve sanıyorum imece usulü kurulan bir başka bilim kurumu daha yoktur.

Katkısı olan, destekleyen herkese gençler adına çok teşekkür ederim.

Umarım yarattığımız güzelliği gelip görmüşsünüzdür.

Mutlaka bekleriz. Görülesi bir yer çünkü.

Güzelliğinden öte, Türk eğitim sistemini vasatlıktan kurtaran devrim niteliğinde bir oluşum mutlaka görülmeli diye düşünüyorum.



Matematik Köyü rüştünü ispatladığına göre artık Felsefe Köyü'ne el atabiliriz.

Geçen yıl inşaatına başladık. Yarıladik sayılır.

Paramız tükendi ama.

Katkılarınızı aşağıdaki hesap numaralarına yatırabilirsiniz.

Not olarak "Felsefe Köyü için" yazarsanız bizim için kolaylık olur. Bir de adresinizi ya da bir iletişim bilginizi eklerseniz teşekkür edebiliriz.

Bin lira ve üstü bağışta bulunanların adlarını bir mermer plakete yazıp Köy'e asacağız, aynen geçmişte Matematik Köyü'nde yaptığımız gibi.



Katkılarınız için çok teşekkür ederim.

Ali Nesin



Kredi kartiyla bagis icin: https://secure.nesinvakfi.org/nesinvakfi/bagis.php



Banka yoluyla bagis icin:



Nesin Vakfı

İş Bankası, Parmakkapı Şubesi

Şube kodu: 1042

Hesap numarası: 0687054

IBAN:TR170006400000110420687054



Nesin Vakfı

Vakıf Bank, Çatalca Şubesi

Şube kodu: 00237

Hesap numarası: 00158007272068355

IBAN: TR730001500158007272068355”



Ali Nesin kimdir?

(1956, İstanbul), Türk matematikçi.

1956'da İstanbul'da doğdu. İlkokuldan sonra ortaokulu İstanbul'da Saint Joseph Lisesi'nde, liseyi de İsviçre'nin Lozan kentinde tamamlayan Nesin 1977-1981 yılları arasında Paris VII Üniversitesi'nden matematikten "maitrise" derecesini aldı. Daha sonra ABD'de Yale Üniversitesi'nde matematiksel mantık ve cebir konularında doktora yapan Ali Nesin, 1985-1986 arasında Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Kampüsü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye'ye kısa dönem askerlik görevi için geldiği sırada "orduyu isyana teşvik" iddiasıyla tutuklanarak yargılandı.[1] Yargılanma sonunda beraat etti.

1987-1989 arasında Notre Dame Üniversitesi'nde yardımcı doçent, ardından 1995'e kadar Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampusü'nde doçent ve daha sonra profesör olarak görev yaptı. 1993-1994 öğretim yılınıBilkent Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak geçirdi. Babası Aziz Nesin'in 1995'te ölümü üzerine yurda kesin dönüş yaptı ve Nesin Vakfı yöneticiliğini üstlendi. 1996'dan beri Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı olan Ali Nesin dört çocuk sahibidir. Kasım 2004'ten beri de Nesin Yayınevi genel yönetmenliğini yapmaktadır ve 2011 yılından itibaren Hrant Dink Vakfı danışma kurulu üyesidir.

Ali Nesin'in Matematik ve Korku, Matematik ve Doğa, Matematik ve Sonsuz, Matematik ve Oyun, Matematik ve Develerle Eşekler, Matematik Canavarı ve Matematik ve Gerçek adlı popüler matematik kitaplarının yanısıra, Önermeler Mantığı, Sayma ve Sezgisel Kümeler Kuramı gibi yarıakademik matematik kitapları ve henüz birinci ve dördüncü ciltleri yayımlanan Analiz kitapları mevcuttur. Bunların yanı sıra çeşitli dergilerde çıkmış bilimsel makaleleri ve Alexander Borovik ile birlikte yazdığı İngilizce bir kitabı (Groups of Finite Morley Rank), babası Aziz Nesin'in Osmanlıca el yazılarından çevirileri bulunmaktadır. Babasıyla mektuplaşmaları (diğer kitapları gibi) Nesin Yayınevi tarafından iki cilt olarak yayımlanmıştır. Matematiksel araştırma alanı "Morley mertebesi sonlu gruplar"dır. Aynı zamanda, 2003'ten beri üç ayda bir yayımlanan ve Türk Matematik Derneği'nin sahibi olduğu Matematik Dünyası adlı derginin sorumlu yazı işleri müdürüdür. Ayrıca, TÜBA (Türkiye Bilimler akademisi) tarafından kabul edilmiş kümeler kuramı ve analiz konularında ders notları bulunmaktadır.[2]

Matematik araştırmaları, bölüm başkanlığı ve Nesin Vakfı yöneticiliğinin yanı sıra yağlıboya resim, desen ve portre çalışmaları da yapmaktadır. Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHAK) kurucu üyesidir. Nesin Matematik Köyü'nün kurucusudur.

http://www.milliyet.com.tr/ali-nesin-felsefe-koyu-ne-yardima-gundem-1905458/
 
Bu haber ne kadar yayilirsa o kadar iyi, saygim sonsuz hem bu adimlara hem de Ali Nesin'e...
Turkiye'ye donunce ben de elimi o konmasi gereken tasin altina koyacagim...
 
Burası mükemmel bir yer. Facebookumda da paylaşmıştım bu haberi. Umarım kapanmaz. Acınası haldeyiz ya.
 
O kadar şaşaa içinde yaşayanlar, lüks yerlerde iftarlarını açanlar, gösterişe kıyafete arabaların en pahalısına son mdelie gelince oldukça cömet olanlar burayı neden görmüyor ya da görmek istemiyor? Yazık değil mi bir yere herkesin görevidir böyle bir yere sahip çıkmak az ya da çok çorbada tuzun bulunması önemli olan.
 
Burası mükemmel bir yer. Facebookumda da paylaşmıştım bu haberi. Umarım kapanmaz. Acınası haldeyiz ya.
Kesinlikle oyle dans, hem oranin mukemmelligi hem de acinasi halimiz acisindan...
O kadar şaşaa içinde yaşayanlar, lüks yerlerde iftarlarını açanlar, gösterişe kıyafete arabaların en pahalısına son mdelie gelince oldukça cömet olanlar burayı neden görmüyor ya da görmek istemiyor? Yazık değil mi bir yere herkesin görevidir böyle bir yere sahip çıkmak az ya da çok çorbada tuzun bulunması önemli olan.
Parayi bir seye bir deger katmak icin kullanan cok az, her sene o akilli telefonlarini degisteren insanlarin iyimser bir yaklasimla yarisinin buradan haberi bile yoktur...
 
Türk eğitim sisteminin bu güzel yerler.
Ezberden uzak, çocukları düşünmeye, düşündürmeye iten muhteşem bir sistem anlatılan.
Paylaşım için teşekkürler, hepimizin taşın altına elini sokması lazım.
 
X