Rezene, kolik ve sindirim zayıflığı olan çocuklar, bebekler için mükemmel bir bitkidir. Bebeklere rezene çayı nasıl verilir? makalemizde bebeğine bu çayı içirmek isteyen annelere bilgiler verdik. Rezenin bebeklere faydaları saymakla bitmez, sindirimi rahatlatıp, yiyeceklerin daha kolay hazmedilmesini sağlar, karın ağrısı, gastrointestinal sistem, şişkinlik ve gaz spazmını rahatlatma amacıyla kullanılan en pratik ve en güvenli doğal ilaçlardandır.

Yalnız doktorunuza danışmadan asla bebeğinize veya çocuğunuza bu çayı içirmeyin. Bebeklere Yeni Doğan Bebeğe Rezene Çayı Verilir mi? 1 Aylık bebeğe rezene çayı verilir mi? Bebeğe rezene çayı nasıl hazırlanır?

Rezene çayı yapmak için 1 bardak kaynar suya 1 veya 2 tatlı kaşığı ezilmiş rezene tohumu atın, kapağını kapatıp, 15-20 dakika demlemeye bırakın. Süzgeçten geçirip için.

Bebeklerde gaz sancısı için rezene;

Bebeklere rezene çayı nasıl yapılır? Kolik olan bebeklere(gazlı bebeklere) rezene çayı yapmak için; 2 çay kaşığı catnip bitkisi, 2 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı rezene tohumu, 1 çay kaşığı papatyayı karıştırıp, bir bardak kaynar suya atın ve 15-20 dakika demlemeye bırakın. Gün boyu bebeğinize ara ara içirin. Tarifini verdiğimiz bu çay emziren anneler ve gazlı bebekler tarafından içilebilir.

rezene_cayi_bebeklere_nasil_verilir (1)

2007 yılında Paula Gardiner tarafından ‘Amerikan Pediatri Akademisi Dergisinde’, yapılan çalışmada bebeklere günde 3 kez 1 çay bardağı Alman papatyası, mine çiçeği, meyan kökü, rezene ve naneden oluşan bitkisel çay verildi ve 8 gün için bebeklerin yüzde 57’sinde gaz sorunu ortadan kalktı.

Dozaj
Bitkisel tıbbi ürünler yapan bilimsel bir temeli firma olan ESCOP 0-1 yaş bebekler için günde toplam 1-2 tatlı kaşığı dövülmüş rezeneden oluşan çayın, günde 3-4 defa güvenle verilebileceğini bildiriyor. Yani kısaca bebeğinizde gaz, kolik geçmiyorsa 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı rezene atıp 10-15 dakika demleyin ve ara ara gün boyu bu bir bardak çayı içirin.

Emziren Annelerde Gaz Yapan Yiyecekler Listesi Tıklayınız

ABD’de yapılan araştırmalara göre, rezene, “genel kabul görmüş olarak güvenli bitkiler” statüsüne sahip olarak tanımlanmıştır. Çocuklar tarafından da rezene çayının içilmesinde bir mahsuru olmadığı bildirilmiştir.

ABD’nin Ünlü Doktoru Peters Aile Sağlığı Rehberi kitabında bebeklerde gaz nasıl geçer? konusunda okuyucularına bazı tavsiyelerde bulunmuştur. Bebekler inek sütü olan formula mamalara karşı duyarlıdır, bebekte alerjiye neden olabilir, bu nedenle inek sütü, keçi sütü bebekler için uygun gıdalardan değildir. Emziren annenin gaz yapan yiyecekler yemesi de bebekte gaza sebep olan etmenlerdendir.

İlgili Konular;